Çeşnigir Kanyonu yaza hazır

Çeşnigir Kanyonu yaza hazır
​​​​​​​Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait, şehrin sembolü haline gelen Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin Turizme kazandırılması adına Kırıkkale Valiliği tarafından başlatılan ‘Çeşnigir Kanyonu Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

ISLAH ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kırıkkale’nin sembolü olan, tarihi Çeşnigir Köprüsü çevresinin Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri haline getirilmesi için hazırlanan ‘Çeşnigir Kanyonu Projesi’ için çalışmalar başlatıldı. Projenin ilk ayağı olan bölgelerde İl Özel İdaresine ait iş makineleri ile ekipler alan düzeltme ve Kızılırmak kenarı ıslah çalışmasını başlattı.

KIRIKKALE’NİN GÖZDESİ HALİNE GELECEK

Proje içerisinde seyir terasları, kır kahveleri, Kızılırmak’ın iki yakasını birleştirecek asma köprü, yürüyüş alanları, kanolar, kamp alanı, dağ bisikleti yolları, köylü pazarı, gençler için macera adası, elektrikli tekneler, piknik ve mesire alanları, iskele, yüzen havuzlar yer alacak. Bölgenin doğal güzelliğine zarar vermeden hayata geçirilecek proje kapsamında bölgeye ayrıca bir gençlik merkezi yapılması planlanıyor.

2019 YAZINA KISMEN DE OLSA YETİŞECEK

Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen ve Çeşnigir Kanyonu Projesi hakkında bilgiler veren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Proje çalışmalarının bir kısmını bitirdik, bir kısmı devam ediyor. Bir taraftan da başlayalım dedik. Şuanda park alanları, vatandaşlarımızı karşılayacağımız alanlarla ilgili alan düzenleme çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Kızılırmak’ın üzerine kurulacak seyir terasları ve yürüyüş alanlarıyla ilgili çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Projemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da destek veriyor. Biran önce projemizi bitireceğiz inşallah. Bu yaz itibariyle Çeşnigir Kanyonunu vatandaşlarımızın hizmetine kısmen de olsa açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

GENÇLER İÇİN MACERA ADASI

Projenin geniş kapsamlı hazırlandığına dikkat çeken Vali Sezer “Burada kır kahvelerimizden köylülerimizin doğal yöresel ürünlerini pazarlayabileceği köylü pazarına, kanolarımız yer alacak. Bir elektrikli tekne alıp vatandaşlarımıza barajı gezdirebileceğiz. Cam teraslarımız olacak ve kanyon boyunca yürüyüş alanlarımız olacak. Gençlerimize hitap edecek macera adımız olacak. Diğer konularla ilgili de çalışmalarımız detaylı bir şekilde devam ediyor. İnşallah elimizden geldiği kadar hızlı yapmaya çalışacağız.”

AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ

Yine bölgede bulunan Köprü Köyümüzü de aktif olarak kullanacağız. Köyümüzün içerisinde tarihi bir okulumuz var onu kullanacağız, burada yöresel mimarimize uygun birkaç tane bina yapmayı düşünüyoruz. Burada bol bol seyir alanları, vatandaşlarımızın güneşin batışını izleyecekleri, yine sportif faaliyetleri yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, hafta sonu çocuklarıyla gelebilecekleri rahatlayabilecekleri vakit geçirebilecekler ve bundan da zevk alabilecekleri oyun alanları olacak. İnşallah Kırıkkale’ye yeni bir mekan kazandırmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

BÖLGE TURİZME KAZANDIRILACAK

“Bölgenin turizme kazandırılması yönünde tur firmaları ile de görüşeceklerine vurgu yapan Vali Sezer, “Hem birasının hem de Kırıkkale’nin diğer tarihi alanlarıyla ilgili tanıtımlarımız olacak. Tur firmalarını davet edeceğiz. Bizimde bilmediğimiz yeni yeni keşfettiğimiz Kırıkkale’nin doğal güzellikleri var, onları herkese tanıtmamız lazım. Kırıkkale’nin avantajları var, Ankara’nın hemen yanı başındayız. Ankara’da insanlar sabah kalkınca nereye gidelim diye düşünüyor. Kırıkkale yakın olması nedeniyle böyle güzel bir alan tercihte ilk sırada yer alacaktır. Tarihi Çeşnigir köprüsüyle ilgili ışıklandırma çalışmamız var. Yakın zamanda bunu tamamlayacağız. Işıklandırma gecede alana güzel bir seyir zevki katacaktır. Buranın doğal güzelliğini bozmadan çalışmalar yapacağız” dedi.


cisnigir.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.