Çeşnigir Projesi değer katacak

Çeşnigir Projesi değer katacak
Tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan “Çeşnigir Kanyonu “ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan “Çeşnigir Kanyonu “ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan “Çeşnigir Kanyonu “ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan “Çeşnigir Kanyonu “ projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait, şehrin sembolü haline gelen Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin Turizme kazandırılması adına yapılan çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Sezer, Karaahmetli köyünde Tekne Ustası Ayhan Şahin'i atölyesinde ziyaret etti.

KIRIKKALE’NİN GÖZDESİ OLACAK

Proje içerisinde seyir terasları, kır kahveleri, Kızılırmak’ın iki yakasını birleştirecek asma köprü, yürüyüş alanları, kanolar, kamp alanı, dağ bisikleti yolları, köylü pazarı, gençler için macera adası, elektrikli tekneler, piknik ve mesire alanları, iskele, yüzen havuzlar yer alacak. Bölgenin doğal güzelliğine zarar vermeden hayata geçirilecek proje kapsamında bölgeye ayrıca bir gençlik merkezi yapılması planlanıyor.

BAKANLIK DESTEK VERİYOR

Sezer “Proje çalışmalarının bir kısmını bitirdik, bir kısmı devam ediyor. Bir taraftan da başlayalım dedik. Şuanda park alanları, vatandaşlarımızı karşılayacağımız alanlarla ilgili alan düzenleme çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Kızılırmak’ın üzerine kurulacak seyir terasları ve yürüyüş alanlarıyla ilgili çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor. Projemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da destek veriyor. Biran önce projemizi bitireceğiz inşallah. Bu yaz itibariyle Çeşnigir Kanyonunu vatandaşlarımızın hizmetine kısmen de olsa açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

GENÇLER İÇİN MACERA ADASI

Projenin geniş kapsamlı hazırlandığına dikkat çeken Vali Sezer “Burada kır kahvelerimizden köylülerimizin doğal yöresel ürünlerini pazarlayabileceği köylü pazarına, kanolarımız yer alacak. Bir elektrikli tekne alıp vatandaşlarımıza barajı gezdirebileceğiz. Cam teraslarımız olacak ve kanyon boyunca yürüyüş alanlarımız olacak. Gençlerimize hitap edecek macera adımız olacak. Diğer konularla ilgili de çalışmalarımız detaylı bir şekilde devam ediyor. İnşallah elimizden geldiği kadar hızlı yapmaya çalışacağız.”

AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ

Yine bölgede bulunan Köprü Köyümüzü de aktif olarak kullanacağız. Köyümüzün içerisinde tarihi bir okulumuz var onu kullanacağız, burada yöresel mimarimize uygun birkaç tane bina yapmayı düşünüyoruz. Burada bol bol seyir alanları, vatandaşlarımızın güneşin batışını izleyecekleri, yine sportif faaliyetleri yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, hafta sonu çocuklarıyla gelebilecekleri rahatlayabilecekleri vakit geçirebilecekler ve bundan da zevk alabilecekleri oyun alanları olacak. İnşallah Kırıkkale’ye yeni bir mekan kazandırmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.