Çetin: “Öğretmenlerimiz anne-babamız kadar değerlidir”

Çetin: “Öğretmenlerimiz anne-babamız kadar değerlidir”
MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Ahmet Çetin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Çetin, “Kültürümüzde ve bakış açımızda öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir” dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Çetin, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerin günün kutladığını hatırlattı. 

ONURLU VE GURUR VERİCİ BİR MESLEK 
Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük payın kuşkusuz öğretmenlere ait olacağını vurgulayan Çetin, “Kültürümüzde ve bakış açımızda öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve onlar kadar azizdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Öğretmenlik dünyanın en eski mesleklerinden biridir ve insanın eğitiminde en önemli destekleyici unsur öğretmendir.” 

GELİŞİMİNİN DESTEKLENME SÜRECİDİR
“Öğretmene yüklenen anlam ve ondan beklenenler toplumun kültürel değerleriyle birebir ilişkilidir. Öğretmen, ahlaki ve kültürel bir modeldir. Öğretmenlerin eğitimin amacını doğru anlayabilmeleri için insan yaşamının amacının ne olduğunu anlamaları gerekmektedir. Çünkü eğitim insanın insani olarak gelişiminin desteklenme sürecidir. Bütün öğretmenlerimize başarılar dilerim. Bu anlamlı gün vesilesiyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitim sistemine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.