Çocuklar sinemada buluşacak 

Çocuklar sinemada buluşacak 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ‘Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın’ projesi kapsamında öğrencilere yönelik etkinlik gerçekleştirilecek.

24-28 EKİM ARASINDA YAPILACAK 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Onur Kızılkaya, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2022 - 2023 eğitim yılı içerisinde orta öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkanı sunmak amaçlanmıştı. Bu proje için Kırıkkale’ye 2 bin öğrenci kontenjanı gazetekale.com ayrıldığı bildirildi. Kırıkkale’de sinemaya hiç gitmeyen çocuklar Podium AVM'nde bulunan, Cinemaximum da 24 Ekim-28 Ekim 2022 tarihleri arasında sinemaya giderek film izleme imkanı bulacaklar” dedi.

DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİ GRUPLARI
Hayata geçirilen projeyle ilgili bilgiler veren Kızılkaya “Projede öncelikli hedef hiç sinemaya gidememiş dezavantajlı öğrenci gruplarıdır. Bu proje ile; Orta Öğretim öğrencileri arasında Milli kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak. Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, Öğrencilerde anı duygusu oluşturmak amaçlanmıştır. "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında Bakanlığımızın belirleyip önerdiği Kuklalı Köşk ve Afacanlar adlı filmlerin gösterimi Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğü'nün belirlediği salonlarda gerçekleştirilecektir” 

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMINI SAĞLAYACAK
Kızılkaya “Projenin Türkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya İlçe Belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca sinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olup maliyeti ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.