Cumhuriyet bayramı kutlu olsun 

Cumhuriyet bayramı kutlu olsun 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

GÖSTERİLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU 
Kırıkkale'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Fevzi Çakmak Caddesinde düzenlenen kutlama etkinliklerinde Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş askeri araçla törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşları selamladı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Vali Tekbıyıkoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 

RESMİGEÇİT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasında, “Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü ve azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele, bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi ve saadetimizi göstermek için toplandık. Devletimizi kuranlara ve toprağın altında olanlara şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık. Bu vatan kimin sorusuna en güzel cevabı vererek bu günlere geldik. Bu günlere gelmek hiç kolay olmadı. Bunları hafızamızda tutmamız gerekiyor. İnsanları insan yapan nasıl hatıralarıysa, milletleri millet yapan da kendi hafızaları yani tarihleridir. Hedefimiz bellidir, hafızamızda olan aynı zamanda rüyalarımızdadır” dedi. Konuşmanın ardından tören, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve resmigeçit töreni ile sona erdi.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.