Cumhuriyet savcılarından ‘Hukuk ve Adalet’ dersi

Cumhuriyet savcılarından ‘Hukuk ve Adalet’ dersi
6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıflarda seçmeli ders olarak eğitim-öğretime alınan “hukuk ve adalet” dersi, Kırıkkale Cumhuriyet Savcıları tarafından öğrencilere tanıtıldı.

SEÇMELİ DERS

Öğrencilerde hukuk bilincinin geliştirilmesi, hak, özgürlük ve sorumluluklarının farkında, adil bireyler yetiştirilmesi amacıyla orta öğretim müfredatına alınan “Hukuk ve Adalet” dersi, seçmeli ders olarak öğrencilere verilmeye başlandı. Haftada iki saat olarak verilen “Hukuk ve Adalet” dersine öğrencilerin daha fazla ilgisini çekebilmek için Kırıkkale Cumhuriyet Savcıları, Kırıkkale’de ki 16 ayrı Ortaokulda derse girdi.

 

DERSE OLAN İLGİ ARTTI

Derse giren Cumhuriyet Savcıları öğrencilere adalet, eşitlik, duyarlılık, öz güven, sorumluluk, tarafsızlık, özgürlük gibi değerlerini anlatmak için ‘Yaşamımızda hukuk ve adalet’, ‘Haklarımız ve sorumluluklarımız’, ‘Hukuki sorunlarımız’ ile ‘Hukuki çözümlerimiz’ gibi konu başlıklarında üniteleri işleyecek. Öğrenciler ile sohbet edip onlardan gelen soruları yanıtlayan Cumhuriyet Savcıları derse olan ilginin artmasını sağladılar. Hayatlarında ilk defa Cumhuriyet Savcısı ile karşılayan öğrenciler ise geleceğe yönelik kendileri de hakim ve savcı olmak istediklerini belirttiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.