Dağcılar Karagüney’e tırmandı

Dağcılar Karagüney’e tırmandı
​​​​​​​Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun ve kulüp üyeleri, Kırıkkale’nin doğa güzelliklerini tanıtmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.

​​​​​Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun ve kulüp üyeleri, Kırıkkale’nin doğa güzelliklerini tanıtmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirdiler.

Atun ve beraberindeki sporcular, Kırıkkale Üniversitesi civarında bulunan Karagüney Dağı’na tırmanış gerçekleştirdiler.


EN GÜZEL COĞRAFYA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, “Kayıtlarda Karagüney Dağı olarak geçen bölge, Hacıbey toki mahallesi ile Kırıkkale Üniversitesi'nin batı yönünü kaplarken, İlimizin kuzeyinde yer alan Kent ormanını da içermektedir. Bu bölge, içinde bulundurduğu gizli kanyonları, kent ormanı ve peribacalarını oluşturan şekilleri yanında kırmızı, yeşil, kahverengi toprak dokusu, fotoğraflık dik kaya oluşumları, onlarca gizemli vadisi ile Kırıkkale İline en yakın doğa yürüyüşü yapılabilecek en güzel coğrafya olarak dikkat çekmektedir.
İNİŞ ÇIKIŞLI PARKURLAR
“Sabah saat 08.30 da ekip içinde ÜÇ AİLE olduğu halde 15 sporcu ile başlayan doğa yürüyüşü birçok iniş çıkışlı parkurları geçtikten sonra, ormanlık bölgeye geldikten sonra çay ve kahvaltı molası ile ara verdikten sonra saat 12.00 sularında kamp bölgesine ulaşılması başarıyla sonlandırıldı. Ekibi Tanıyalım: Metin Atun, Havva Atun, Mehmet Bulut, Nuran Bulut, Yunus Hayran, Şengül Hayran, Adnan Özgü, Bekir Atlı, Şakir Keskin, Ahmet Alakara, Şinasi Şaşmaz, Adem Öztürk, Furkan Kayır, Ali Çorak ve İhsan Altın 'da oluşmuştur” dedi.

 

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.