Davulcuların ramazan mesaisi

Davulcuların ramazan mesaisi
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Kırıkkaleliler, dün gece ramazan ayının ilk sahuruna davul sesiyle uyandı.

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Kırıkkaleliler, dün gece ramazan ayının ilk sahuruna davul sesiyle uyandı.

MANEVİ ATMOSFER YAŞATILIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale sokaklarında sahura davul çalarak uyandırma geleneği bu yıl da sürdürülüyor. Yetkili kurumlar tarafından gerekli izinlerini alarak görevlendirilen davulcular, her gece halkı davul sesiyle sahura kaldırıyor. Belediye, emniyet, muhtarlıklardan izin belgelerini ve sertifikalarını alan davulcular, manevi atmosferin yaşatılması için büyük gayret sarf ediyor.

İZİN BELGESİ OLANLARA VERİN

Ramazan davulcuları, vatandaşları ramazan aylarında sahura uyandırdığını söyledi. Geleneği yaşatmaya çalışan davulcular, herkes bizim uyandırmamızdan memnun oluyor. Geleneği devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımız, ilgili kurumlardan izin belgesi olmayan kişilere bahşiş vermesin. Biz çalışıyoruz, başkaları gelip bahşiş alıyor. Bu da bizim zorumuza gidiyor" şeklinde konuştular.

SOKAKLARI DOLAŞIYORLAR

Issız sokaklarda arabalarla geçtiklerini vurgulayan davulcular, 02.00-02.30 saatlerinde sokakları tek tek dolaştıklarını ifade ettiler. Yetkili kurumlardan herhangi bir ücret almadıklarını, sadece ramazan ayı sonunda halktan bahşiş topladıklarını belirten davulcular "Vatandaşlarımız bizden başkasına bahşiş vermesin. Biz çalışıyoruz, başkaları gelip bahşiş alıyor. Biz bir ay çalışıyoruz, başkası gelip para topluyor” şeklinde konuştular.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.