Dek Koleji’nde şenlikli nevruz

Dek Koleji’nde şenlikli nevruz
​​​​​​​Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan Dek Koleji, baharın gelişini müjdeleyen nevruzu şenlik edasında kutladı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlama etkinliğinde öğrenciler, davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan Dek Koleji, baharın gelişini müjdeleyen nevruzu şenlik edasında kutladı. Renkli görüntülerin oluştuğu kutlama etkinliğinde öğrenciler, davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi.

DEMİR DÖVDÜLER, OK ATTILAR

Yıllardır Kırıkkale’de eğitim ve öğretimin özel okul alanında öncülüğünü yapan Dek Koleji, sosyal-kültürel alanda da etkinliklerini gerçekleştiriyor. Yarınların başarılı ve hayallerine en iyi şekilde ulaşabilecek öğrencileri yetiştiren Dek Koleji, baharın gelişini müjdeleyen nevruzu, okul bahçesinde renkli görsellerle kutladı. Ok atmadan, ateş yakmaya, demir dövme oyunlarının yer aldığı etkinlikte nevruzun öneminden de bahsedildi. Nevruzun öneminden bahseden Dek Koleji Müdürü Taki Kaplan, alkanlardan Sibirya bozkırlarına kadar aynı coşkunun adının nevruz olduğunu belirtti. 

GÜNÜMÜZE KADAR ULAŞMIŞTIR

Kaplan, “Türk Milleti olarak; baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramı’nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Türk Milleti, Nevruz’la birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu bayram; asırlardan beridir bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekrar ederek günümüze kadar ulaşmıştır.”

KARDEŞLİĞİN EN GÜZEL SEMBOLÜDÜR

“Türk Milleti’nin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı; kardeşliğin, neşenin ve hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Balkanlar’dan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı’nın, geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü olduğu şüphesizdir. Doğanın yeniden uyanışının ve canlanışının simgesi, baharın ilk günü olan Nevruz, Türk Dünyası’nın her köşesinde kutlanmaktadır.

ÖNEMLİ ANLAMLAR YÜKLEMEKTE

Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış, kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar derin izler bırakmış Büyük Türk Milleti, Nevruz’a çok önemli anlamlar yüklemektedir. Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur. Gerçekte Nevruz; birlik ve beraberliğin gür ateşini körüklemekte, fitne ve nifaka geçit vermemektedir. Temennimiz, baharın uyanışını ve müjdesini haber veren Nevruz’un milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olması için vesile olmasıdır.”

HER YANDA HIZ KAZANMAKTA

“Tüm bunlarla birlikte Nevruz’un son yıllarda kısır politik bir kavram kargaşasına konu edilerek amacından saptırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Türk Dünyasının müşterek bayramı, birlik ve beraberlik yansıması olan böylesine anlamlı bir günün, birlik ve bütünlüğümüze kastedici hamlelere araç olarak kullanılması gayreti, bu bayramın bütünleştiriciliğine zarar veremeyecektir. Milletimizin birliğini ve beraberliğini simgeleyen Nevruz Bayramı; zaman zaman bölücü mihraklarca kasıtlı bir şekilde yorumlanarak, ihanet gösterilerine alet edilmek istenmektedir. Bu itibarla, Türk Milleti’ne yönelik kurulan tuzaklar ve yapılan tahrikler her yanda hız kazanmaktadır.” Dedi. Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde nevruz etkinliği gerçekleştirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.