Deprem anı, çök-kapan tutun 

Deprem anı, çök-kapan tutun 
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun,  Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de deprem anıyla ilgili tatbikat gerçekleştirileceğini söyledi.

2022 AFET YILI 
Müdür Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “2021 Afet eğitim Yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı “ Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmiştir. 2022 Tatbikat yılı kapsamında İl ve İlçe Müftülükleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri, Eğitim Merkezleri ve Kuran Kurslarını kapsayacak şekilde 81 ilde eş zamanlı olarak “Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı” yapılacaktır.”

3 BİN KİŞİ KATILIM SAĞLAYACAK 
“Tatbikat, merkezde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımları ile Kırıkkale’de ise Vali Yardımcısı, İl Müftüsü ve İl AFAD Müdürünün katılımı ile gerçekleştirecektir. Tatbikat ilimizde; İl Müftülüğü, 8 ilçe Müftülüğü ve 110 kuran kursunda; 95 personel, 153 öğretici ve 2.775 kursiyer olmak üzere toplam 3.023 kişinin katılımıyla icra edilecektir. Tatbikat,  81 ilde eş zamanlı olarak 1 dakika süreli alarm verilerek başlayacaktır, alarm süresince tüm personel ve kursiyerler çök-kapan-tutun yaparak bekleyecek, alarm bitince deprem bitti olarak kabul edilerek tahliye planında belirlenen çıkış yolları kullanılarak tahliye gerçekleştirilecektir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.