Depremzedelere Türk PDR Derneği’nden psikolojik destek

Depremzedelere Türk PDR Derneği’nden psikolojik destek
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kırıkkale İl Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Volkan Kutluca, meydana gelen deprem nedeniyle zor günlerden geçen depremzedelere verilecek

HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ 
Kutluca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kıymetli Meslektaşlarımız, Ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde depremzedelere yardım gönüllüsü olmak için Türk PDR Derneği'ne yapmış olduğunuz başvurudan dolayı Kırıkkale İl Temsilcisi olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Deprem mağdurlarına yönelik yapılan yardım süreci bildiğiniz üzere farklı aşamalarda ilerlemektedir. Sahanın bize ihtiyacı olduğu anda ruh sağlığı uzmanları olarak bizler hazır bir şekilde göreve dahil olacağız ancak o zamana kadar hazırlıklarımızı yaparak beklemeye devam edeceğiz.

KOORDİNASYONLARIMIZI DEVAM ETTİRMEKTEYİZ
“Ruh sağlığı uzmanları olarak, bir şekilde mağdur insanlara yardım etme isteği içerisindeyiz ancak şahsi olarak ya da küçük gruplar halinde sürece dahil olmamız karışıklığa sebebiyet verecektir. İçinde bulunduğumuz süreç uzun olacağından enerjimizi ve gücümüzü verimli bir şekilde kullanmamız gerekmektedir. Bu anlamda tüm yardım sürecinin idaresini yapan AFAD ve Kızılay gibi kurumlar ile koordinasyonlarımızı devam ettirmekteyiz.

YIKICI ETKİYİ HEP BİRLİKTE ÖNLEMELİYİZ 
“Psikososyal müdahale gruplarımız il bazında oluşturulmuş olup, yapılacak görevlendirmelere afet bölgesine yakın ve ulaşım imkanı yüksek illerden başlanacaktır. Saha görevlendirmeleri yapılmadan önce sizlere travma ve psikososyal müdahale konularında akademisyenlerden ve alan uzmanlarından oluşan eğitimciler tarafından Türk PDR Derneğimiz tarafından eğitimler verilecektir. Yine saha görevine başlamadan önce hazırlayacağımız bilgilendirme çalışmalarını sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla tüm halkımıza ulaştırmaya çalışacağız. Bu çalışmalarla travmanın yıkıcı etkisinin yayılmasının önüne geçmeyi planlamaktayız. Zaman zaman sizleri süreç hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Konu ile ilgili her türlü sorunuz için bizlere ulaşabilirsiniz. Varlığınız ve işbirliğiniz en büyük motivasyon kaynağımız. Sizlerin desteğiyle ve birliğiyle bu zorlu sürecin altından kalkacağımıza inanıyoruz. Sağlıcakla kalın. Kırıkkaleli olmakla ve Kırıkkale’de görev yapan meslektaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.