Derslere kısa bir mola

Derslere kısa bir mola
​​​​​​​Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bugün öğrenciler karne alacak. 15 günlük yarıyıl tatiline girecek olan öğrenciler 4 Şubat Pazartesi günü yeniden ders başı yapacak.

KIRIKKALE GENELİNDE 49 BİN 77 ÖĞRENCİ BUGÜN KARNE HEYECANI YAŞAYACAK

Bugün Kırıkkale’de de karne töreni, şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilecek.

KARNE TÖRENİ DÜZENLENECEK

2018-2019 eğitim ve öğretim birinci yarıyılı bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tamamlanacak.  Bu kapsamda karne verme programı, Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunda saat 10.00 düzenlenecek. Anasınıfı ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerde bugün ilk defa karne almaya heyecanını yasayacak. 15 Tatil, 18 Ocak 2019 tarihinde (bugün) verilecek olan karnelerin ardından başlamış olacak. Sömestre tatili, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Öğrenciler, 4 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. İkinci kanaat dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

SOSYAL BİR ORTAMDIR

Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, 2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüfekçi, “2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemini başarı ile tamamladık. İlimizde yarıyıl tatiline giren 49.077 öğrencilerimiz ile birlikte karne heyecanını yaşıyor, öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Okul, sadece bilginin edinildiği bir kurum değildir. Okul çocuğun çevresi ile uyum becerileri geliştireceği, toplu yaşamayı benimseyeceği,  sorumluluk duygusu kazanacağı, hak ve özgürlük sınırlarını öğreneceği sosyal bir ortamdır.”

ÇALIŞIRSAM BAŞARABİLİRİM ALGISI

“Bu nedenle çocukları, zekâ gibi yetenekleri ve başka çocuklarla kıyaslayarak değil gösterdikleri çaba, olaylara olumlu bakış açıları ve sorun çözme becerileri nedeniyle övün. Zekâ gibi bilişsel yetenekleri üzerinden övülen çocuklar, sonuç ve başarı odaklı oldukları için kendilerini geliştiremez, çabuk pes eder, işlerinden daha az keyif alırlar, kendilerinde hep bir eksiklik hissederler. Çocukta “çalışırsam başarabilirim” algısı oluşturularak göstermiş oldukları çabanın önemi vurgulanmalı, onları sosyal hayata da hazırlayacak başarıları takdir edilmelidir.”

2023 EĞİTİM VİZYONU

Tatilde çocukları ders çalışmaya zorlamak değil, arkadaşları ve akrabaları ile vakit geçirmelerini, enerjilerini atacakları aktivitelerde bulunmalarını ikinci döneme en iyi hazırlık olacaktır.  Hepinize saygılar sunuyor, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel ve keyifli vakitler diliyorum. Bakanlığımızın güçlü yarınlar adına 2023 eğitim vizyonunu gerçekleştirmek için büyük emekler verdiğinize, öğrencilerinizin vatanını seven, saygılı, ahlaklı, milli ve manevi değerlere önem veren bireyler olarak yetişmeleri için bütün varlığınızla çalıştığınıza şahit oluyorum.”

BOL BOL KİTAP OKUYUN

Bu konuda hepinize çok teşekkür ediyor, dinleneceğiniz ve eğleneceğiniz güzel bir tatil diliyorum. Bu dönem okula gelip, bilgi öğrenmek ve kendinizi geliştirmek için büyük emek verdiniz. Hepinizi göstermiş olduğunuz gayretiniz ve elde ettiğiniz başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Tatil boyunca dinlenin, oyun oynayın, aileniz ve arkadaşlarınız ile güzel vakit geçirin, spor yapın, yeteneğinizin olduğu ve sevdiğiniz sosyal kurslara gidin ve bol bol kitap okuyun. Aldığınız karneler sizin başarıya ulaşmak için yapmış olduğunuz planınızın sonucudur. İstemediğiniz gibi bir sonuca ulaşmışsanız planlarınızı gözden geçirip eksikliklerinizi gidermeniz, disiplinli çalışma ilkesini benimsemeniz gerekmektedir.  Sizlere güveniyor, her zorluğu aşacağınıza inanıyor ve iyi tatiller diliyorum” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.