Dikkat! Mucit çıkabilir 

Dikkat! Mucit çıkabilir 
Hasan Ali Yücel İlkokulunda başlatılan proje kapsamında 4'üncü sınıf öğrencileri atık malzemeleri kullanarak geri dönüşüm, su tasarrufu gibi güncel konulara çözüm bulmaya çalıştı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Sınıf öğretmeni Füsun Özçelik Güney'in başlattığı "Dikkat Mucit Çıkabilir" projesi kapsamında öğrenciler atık plastik, kağıt ve pil gibi malzemeleri kullanarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm aradı. Okul Müdürü Ömer Tanju Cihan, öğrencilerin yaptığı çalışmayı Harezmi Eğitim Modeli ile bağdaştırdıklarını söyledi. Cihan,  "Geri dönüşümü de işin içerisine katarak çocukların bir problemin nasıl çözüleceğine ilişin aşama aşama öğrenmelerini sağladık.” 

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTU
Sınıf öğretmeni Füsun Özçelik Güney de araştırmacı, meraklı, günlük hayatta karşılaştığı sorunlara çözüm arayan ve bulan bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Çocukların günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara karşı neler yapabileceklerini düşündüklerini anlatan Güney,  "Projemizi gerçekleştirirken çevre bilinci, iklim krizi ve geri dönüşüm gibi dünyayı ilgilendiren sorunları da göz önünde bulundurarak çocuklarla farklı ürünler tasarladık” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.