Dinek Dağı’nda organik arıcılık yapılacak 

Dinek Dağı’nda organik arıcılık yapılacak 
Dinek Dağı'na İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında yapılan protokol ile organik arıcılık projesi kapsamında 7.500 hektar alanda arıcılık faaliyetinde sona gelindi. 

18 ARICIYA 20’ŞER KOVAN VERİLECEK 
İl Müdürü Sırrı Yılmaz, kovanların yerleştirileceği alanı gözlemlemek üzere Şube müdürü ve Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Hızır Akdemir ile Dinek dağına giderek incelemelerde bulundu. Proje kapsamında 18 arıcıya 20’şer kovan ve organik arıcılık materyallerinin üreticilere dağıtıldığını söyleyen Yılmaz, Nisan ayında Dinek dağı bölgesine kovanların yerleştirilip bal üretimine başlanacağını söyledi.

5 YIL İÇİNDE 5 BİN KOVAN KONULACAK 
İl Müdürü Yılmaz; “Bu projedeki hedeflerimizin 5 yıl içerisinde Dinek dağı bölgesinin organik arıcılık acısından geliştirilerek 5 bin modern kovan sayısına ulaştırılması sağlanacak. Ankara gibi büyük bir pazarın yakınımızda olması ve üreticilerimizin bu pazardan pay alabilmesi için ürün kalitesinin geliştirilmesi, yeniliklerin yaygınlaştırılması ve istihdam oluşturulması adına Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüteceğimiz projelerle Bal Ormanları tesis edilecek. Arıcıların barınmaları amacıyla arıcı barınakları yapılacak. Dinek Dağının arıcılığa yönelik orman ağacı ve bitkilerinin ekim ve dikiminin yapılacağı bu bölgede, bu sayede doğal olan florayı arıcılık açısından daha da çeşitlendirerek zenginleştirilmesi hedefleniyor” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.