Dünya artrit günü

Dünya artrit günü
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 12 Eylül “Dünya Artrit Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 12 Eylül “Dünya Artrit Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. 


Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, her yıl 12 Ekim’de artrit hastalığı hakkında toplumu bilinçlendirmek hastalıkta erken teşhisin önemini anlatmak amacıyla kutlanan “Dünya Artrit Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.


Artritin kalıcı sakatlığa neden olabileceğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürlüğü yayımladığı mesajda;  “Eklem boşluğunun iltihaplanması olan artrit; klinikte şişlik, hassasiyet, kızarıklık, ağrı, ısı artışı, hareket bozukluklarının bir veya birkaç ile kendini gösterebilir. Eklem çevresinde bulunan kas, tendon kemik ligamentlerin iltihaplanmasında ise daha lokal ağrı ve şişlik mevcuttur. Artritler hızlı sinsi başlangıç tekli veya çoklu eklem tutulumu inflamaluar (enfeksiyon, kristal artropati, romatizmal) noninflamatuar costeoartrit travma, tümör, eklemin yapısal bozuklukları, eklem içi kanama oluşuna veya kronik oluşuna, simetrik – asimetrik oluşuna, gezici veya aralıklarla tekrar etmesine göre çok çeşitli şekilde sınıflandırılabilmektedir. Romatizmal ve kronik artritlerde yorgunluk, kırgınlık gibi yapısal bozukluklara, göz-cilt bulguları eşlik edebilir. Tekrarlayan artritler sonucu eklem ve eklem çevresinde şekil bozuklukları, kas güçsüzlüğü, doku kaybı gelişebilir.
Artritler enfeksiyon kaynaklı olduğunda hayatı tehdit edici olabileceği gibi günlük iş gücü kaybı ve uzun dönemde kalıcı sakatlıklara neden olmasından dolayı önemli bir toplum sağlığı problemidir.” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.