Düve alım desteği başvuruları sürüyor

Düve alım desteği başvuruları sürüyor
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ‘düve alım desteği’ başvurularının devam ettiğini bildirdi. Yılmaz, düve alım desteği üst limitinin 20 bin liradan 40 bin liraya çıkarıldığını belirtti.

SON GÜN 27 OCAK
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, düve alım desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düve alım desteği başvurularının devam ettiğini belirten Yılmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan destek başvuruları, 27 Ocak 2023 tarihinde sona erecek. Düve alım desteği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, gebe düve destek üst limitini 20 bin liradan 40 bin liraya çıkardı. 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır destek limiti ise 12 bin liradan 25 bin liraya ayrıca gebe manda fiyatı 30 bin liraya ve 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatı ise 17 bin liraya çıkarıldı.” 

GEBE OLMAYAN SIĞIRLAR 25 BİN LİRA
“Hayvanların yurt içinde doğmuş olması ve düve merkezlerinden temin edilmesi durumunda düve başına fiyatın yüzde 50’si, diğer tedarik merkezlerinden temin edilmesi durumunda yüzde 40’ı ödenecek. 8-15 aylık gebe olmayan dişi sığırlar ise 25 bin liradır. Başvurular 1 Aralık 2022 tarihinde başlamıştır, 27 Ocak 2023 tarihinde ise sona erecektir. Ayrıca 2022 yılı besicilik erkek sığır desteklemeleri ise başlamış olup 31 Ocak 2023 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerinde yapılacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.