Emeklilerin evi Kasım ayına hazır

Emeklilerin evi Kasım ayına hazır
Emeklilerin evi Kasım ayına hazır

EMEKLİLERE YÖNELİK YUVA-ÇULLU MAHALLESİNE YAPILAN 927 KONUTLUK TOKİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

120 DÖNÜM ÜZERİNE 927 KONUT

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye genelinde Kırıkkale’nin de içerisinde olduğu 17 ilde emekliler için düşük taksitli ev uygulaması emeklilerin büyük dikkatini çekiyor. Kırıkkale’de de, Yuva-Çullu Mahallesi bölgesinde bulunan 120 dönüm arazi üzerine yapılan 927 adet konutun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

KURA ÇEKİLİŞLERİ YAPILACAK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, uzun uğraşlar sonucu çalışmalarının olumlu şekilde sonuçlandığını ifade etti. Çalışmaların 120 dönüm arazine yapıldığını vurgulayan Aytekin, “Konutlarımızın temeli 2017 yılı Kasım ayında atıldı. İnşallah şuan ki çalışmalarımıza göre 2019 yılı Ekim-Kasım ayı gibi kura çekilişi yapılarak, hak sahipleri evlerine yerleşmiş olacak” dedi.

CAMİ, OKUL VE AVM BULUNACAK

Şuana kadar bu haktan yararlanmak isteyen 3 bin kişinin başvuru yaptığına dikkat çeken Aytekin, “Çalışmaların yüzde 50-60’ı bitmiş durumda. Çalışmaların bitmesiyle 927 adet konut, 3 adet Ticaret Merkezi, 24 derslikli İlköğretim Okulu ve 2 adet Cami bulunacak. Altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirilecek. Emeklilerimizin için o bölge  bir cazibe merkezi haline gelecek. Şehrimizin de o bölgesi gelişmiş olacak. İnşallah güzel bir çalışmaya imza attık, sonucu da güzel olur” şeklinde konuştu.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Konutlardan derneğe üye kişilerin yararlanabileceğini ifade eden Aytekin, “Derneğimize üye olmayanlar üye olduktan sonra 927 adet TOKİ için başvuru yapacak. Başvuruyu yaptıktan sonra kura çekilişine hak kazanmış oluyor.  Bu haktan yararlanmak isteyen emeklimizin üzerinde ev ruhsatı bulunmaması gerekiyor. Bu şartları taşıyan kişiler, konu hakkında çalışmaya başvuru yapabilir” ifadesinde bulundu.

Kaynak: ilgazetesi.com.tr


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.