Emeklinin sorunları çözüm bulmalı

Emeklinin sorunları çözüm bulmalı
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Ali Rıza Kamanlı, “Biz emeklilerin enflasyonu her ay yaptığımız harcamaların karşılığıdır. Hayatımızda hiç kullanmadığımız mal ve hizmetler değildir” dedi.

HARCAMALARIN KARŞILIĞIDIR

Kamanlı, “2019 Yılının yarısına gelmiş bulunmaktayız. Yılın yarısı TEMMUZ ayında yapılacak emekli zammı emeklinin ocak ayından bugüne kadar TUİK verilerine göre harcamakları dikkate alınarak göstermelik enflasyon endeksli olacağını bilmekteyiz. Bu veriler 418 maddenin ortalamasına göre yapılmaktadır. Biz emeklilerin enflasyonu her ay yaptığımız harcamaların karşılığıdır. Hayatımızda hiç kullanmadığımız mal ve hizmetler değildir. 2019 yılı ikinci yarısında emeklilerin emeklememesi muhanete ve ele muhtaç olmaması için yüzdeli zamdan ziyade seyyanen zam yapılması gereğine inanmaktayız. Son gelen haberlere göre 5i01 emeklinin maaşına Temmuz zammı olarak yansıyacağı gerçekleşmiş durumda bu şartlar altında emeklinin yaşam koşulları yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi olacaktır.”

DÜZENLEME YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

“Bahse konu 5.01 oranındaki bu zam emeklide hayali sukut yaratmış olup bu durumun düzelmesi için net tedbirler alınmasını ve bu durumun yeniden revize edilmesi gereği bulunmaktadır. Bu şartlar altında ek olarak geçmişte olduğu gibi seyyanen bir zam yapılarak bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Emeklilerimizin beklentileri içerisinde 2000 sonrası emeklilere intibak verilmesi sağlıkta katkı paylarının kaldırılması yapılan ek ödemenin 4 den 9 a çıkarılması Emekli taban aylığının asgari ücret seviyesine getirilmesi verilen ikramiyelere de enflasyon farkı ilave edilmesi bankalarının vermiş olduğu promosyon oranlarının yükseltilmesi bu görüş ve düşüncelerimizin yanı sıra taleplerimizin dikkate alınmasını bizi yönetenlerden beklemekteyiz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.