Emeklinin sorunu çözülsün

Emeklinin sorunu çözülsün
Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliler günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.  Aytekin, “Emeklilerin sorunları artık çözüm bulsun. Artık emekli rahat etsin” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliler günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.  Aytekin, “Emeklilerin sorunları artık çözüm bulsun. Artık emekli rahat etsin” dedi.

HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “30 Haziran 1927 Yılında emekliye ayrılan Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ün Emekliye ayrıldığı günü emeklilerimiz ve emekli kuruluşlarımız bu günü bir vefa saygı olarak emekliler günü olarak kutlamaktadır. Bu vesile ile tüm emeklilerimizin emekliler gününü tüm içtenliklerimizle yönetim olarak kutlamaktayız. 30 Haziran emekliler gününde büyük Atatürk ün yaşlılar ve emeklilerle ilgili şu sözlerini emekliler olarak hiçbir zaman unutmayacağız.”

SAYGINLIĞINI TOPLUMA YANSITMIŞTIR

“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur. Demek suretiyle yaşlıların ve emeklilerin saygınlığını topluma yansıtmıştır. 30 Haziran emekliler gününde diyoruz ki; 6 şar aylık TÜFE ye endeksleyen sistem toplumumuz için ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir.”

GELİR ADALETSİZLİĞİ BÜYÜMEKTEDİR

“Yüzdeli artışlar göstermiştir ki zamlar düşük gelirlerin artışlarını da düşük tutmakta yüksek gelir elde eden kesimin artışları da yüksek olmaktadır. Bu durumda alt ve üst arasındaki makas giderek açılmakta gelir adaletsizliği büyümektedir. Emekli zamlarının hesaplama yöntemi değiştirilmeli ayrım yapmaksızın bütün emeklileri kapsayacak şekilde seyyanen artış öngören yöntem kabul edilmelidir. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçlar doğuruyor.”

İLAÇ KATKI PAYLARININ KALDIRILMASI

“Emekliler olarak iktidardan taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz. Derneğimizin TOKİ ile yapılan 927 konutluk proje bitmek üzere biran evvel kuralar çekilerek emeklilerimizin ev sahibi olması. Emekliye verilen zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi. Hastane katkı payları ve ilaç katkı paylarının kaldırılması. Eksik kalan intibak yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi. 2002-2006 ve 2008 yılları arasındaki enflasyondan doğan alacaklarımızın yargı süreci beklemeden emeklilerimize ödenmesi. Bayramlarda verilen ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olması. Vergi iadesi karşılığı ek ödeme oranının yüzde 9 seviyesine getirilmesine. Emeklilere de sendika hakkı tanınmalı Emekliye pozitif ayrımcılık yapılmalı. Promosyon oranlarının yükseltilmesi. Bahsetmiş olduğumuz bu taleplerimizin yerine getirilmesi emeklilerimizi mutlu edecektir. Kamuoyuna önemle duyurulur.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.