Emekliyi muhanete muhtaç etmeyin

Emekliyi muhanete muhtaç etmeyin
Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Verilecek yılın ikinci yarısı zammı emekliyi memnun etmeyeceği gibi hayatını muhanete muhtaç olarak devam ettirecektir” dedi.

2019 yılının ikinci 6 aylık dönemde emekliye yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Verilecek yılın ikinci yarısı zammı emekliyi memnun etmeyeceği gibi hayatını muhanete muhtaç olarak devam ettirecektir” dedi.

EMEKLİNİN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL

2019 yılının ikinci 6 ayında emeklilere verilecek zam hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “2019 Yılının ilk 6 ayı bitmek üzere ikinci altı ay olan Temmuz 2019 da verilecek emekli zammı TUİK verilerinden ziyade emeklinin kullandığı mal ve hizmetler doğrultusunda verilmesi gereğine inanmaktayız. 2019 yılında ülke ekonomisi endeksli olarak emeklimizin durumlarının iç açıcı olduğunu söylemek mümkün değil göstermelik enflasyon rakamlarıyla verilecek yılın ikinci yarısı zammı emekliyi memnun etmeyeceği gibi hayatını muhanete muhtaç olarak devam ettirecektir” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERİN TALEPLERİ VAR

Aytekin, “Emeklinin biraz rahata kavuşması için yüzdeli zam değil seyyanen zam yapılmasının yanı sıra 2000 yılı sonrası emeklilere de intibak verilmesi ayrıca sağlıkta katkı paylarının kaldırılması vergi iade karşılığı yüzde 4’lerin yüzde 10 a çıkarılması ayrıca Emekli taban aylığının asgari ücret seviyesinde olmasını talep etmekteyiz. İlave olarak Bankalardan verilen promosyon rakamlarının yükseltilmesinin. Gereğine inanmaktayız. TÜED olarak diyoruz ki emekliye verilecek bu zamlar ve paralar ekonomiye büyük katkı sağlayacağının yanı sıra emeklilerimiz mutlu olacak ve ülkemizi bayram yerine çevireceklerdir” dedi.

 

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.