Engelli Mehmetçiklerin gurur dolu yemini 

Engelli Mehmetçiklerin gurur dolu yemini 
Engelliler haftası kapsamında Kırıkkale Valiliği ile Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı önemli bir etkinliğe imza attı. Engeli nedeniyle askere gidemeyen gençler, yemin ederek temsili askerlik yaptı

AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ‘Engelliler Haftası’ kapsamında engellilere yönelik askerlik yemin töreni düzenlendi. Kırıkkale Valiliği ile Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte duygusal anlar ve heyecan bir arada yaşandı. Çocuklarını üniformaların içerisinde gören aileler gözyaşlarını tutamadı. Kırıkkale’de bulunan 18 engelli genç, görevde bulunan Mehmetçiklerin yardımıyla üniformalarını giydi. Ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyan engelli gençler, hep birlikte yemin metnini okudu.

TERHİS BELGELERİ VERİLDİ 
Gençlerin yemin etmesinin ardından programa katılan protokol üyeleri tarafından Mehmetçiklere terhis belgeleri verildi.  Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, protokol üyeleri, engelli gençlerin aileleri ve yakınları katıldı. Tören sonrası aileler, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.