Ersan: “Bu arsa satışına karşıyız”

Ersan: “Bu arsa satışına karşıyız”
Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan ve parti yönetimi, Büyük Şehir Parkı ile Umut Sitesi arasında bulunan yaklaşık 12 dönüm arazi için basın açıklaması yaptı.

İHALE YENİDEN İPTAL EDİLDİ
Kırıkkale Belediyesi tarafından daha öncelerde iki defa ihaleye çıkarılan Büyük Şehir Parkı ve Umut Sitesi arasında bulunan yaklaşık 12 dönüm arazinin satışının iptali için Demokrat Parti İl Başkanı Tolga Ersan, merkez ilçe başkanı Nahit Günay ve parti yönetimi basın açıklaması yaptılar. Açıklamanın yapıldığı esnada ihalede olan ve kimsenin katılmaması nedeniyle yeniden iptal edilen arsayla ilgili Ersan, “Bu satışın sağlıklı olması için seçimden sonraya bırakılması gerekir” dedi.

ARSA SATIŞI SEÇİMDEN SONRAYA BIRAKILMALI
Ersan, yönetimi adına arsayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bugün basın açıklamamızı yaptığımız bu saatlerde; Kırıkkale Belediyesi 3. Kat encümen odasında üzerinde bulunduğumuz 5322/3 parsel, Kırıkkale’nin en değerli arsalarından bir tanesi satışa sunulmaktadır. İhaleye kimler girdi hangi firmaların almaya niyeti var en ufacık bir bilgimiz yoktur. Lakin bildiğimiz bir şey var oda bu ada parselin satış yönteminin veya gayrimenkulün değerlendirme yönteminin yanlış olduğudur. Kırıkkale de nadir bulunabilecek bir arsa belki de birazdan az bir artış ile yeni sahibini ihya edecektir.”

TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ AÇIKLADI
“Bu arsanın teknik özelliklerini buyurun inceleyelim;  Arsa alanı: 11,548 m2 İmar durumu E:2,5 Hmax: 42.5 m (14 kat) Ticari+konut. Maliyet Kazanç 11,548 m2 (Arsa Alanı)  x 2,5 (EMSAL) = 28,870 m2 inşaat alanı yapılabiliyor. İnşaat yaklaşık birim maliyeti 5,000 TL kabul edilirse  28,870 m2 x 5,000 = 144,350,000 toplam yaklaşık inşaat maliyeti arsanın tahmini satış değeri 70.000.000 TL olarak düşünülürse 144.350.000 + 70.000.000 = 214.350.000 TL toplam yaklaşık maliyet (arsa dahil) 28,870 m2 inşaat alanına 130 m2 olacak şekilde 4 bloktan oluşan 14 katlı binalar yapılabilmektedir.(ticari alanlar hariç).”

HER TARAFLI ALICISINI İHYA EDECEK
“Her bir blokta yaklaşık 60 daire olarak düşünürsek toplam 240 daire sığmaktadır. Artan maliyetler ve daire fiyatları göz önünde tutulduğu zaman ortalama bir daire 2.000.000 TL değerinde görülebilir. 240 daire x 2.000.000 = 480.000.000 TL (Tahmini ticari hariç elde edilebilecek gelir) 480.000.000 – 214.350.000 = 265.650.000 TL yaklaşık yatırımcı kazancı. Yani bizim 70 milyona verdiğimiz arsadan yatırımcı 4 katını kasasına indirecek, ticari alanlar hariç bakın özellikle vurgulamak istiyorum burada yapılabilecek değişikler ile üst katları da ticari alan haline getirebilirsiniz. Podium örneğinde olduğu gibi 50 m2 bir ofisi 1,500,000 TL yede satabilirsiniz. Arsa hem imar durumu olarak hem konum ve bölge olarak o kadar iyi bir durumdaki her taraflı alıcısını ihya edecektir.”

BURADA BİR YAPI YOĞUNLUĞU VAR
“Kırıkkale’nin incisi bir arsa bu şekilde oldubitti yapılarak satışa sunulmamalıdır. Elimizde uçup gitmesine izin verilmemelidir. Hesap ortadadır. Devlette devam esastır. Bu kadar kıymetli bir arsa neden satılmaktadır? Belediye paraya mı sıkışmıştır? Eğer mali durumumuz sıkıntılı ve belediyeye para gerekli ise bu satışların daha az getirisi olan yerlerden başlaması doğru değil midir? Zaten Adliye, Valilik derken burada bir yapı yoğunluğu vardır. Bu şekilde 14 katlı 4 blok o alanı iyice boğacaktır. SN. Cumhurbaşkanı demiyor muydu? Dikey mimariye karşıyım diye acaba kendisinin haberi var mıdır? Kamuoyundan takip ediyoruz; AKP il başkanı Mustafa bey Cumhurbaşkanını Kırıkkale’ye çağırmıştır. Geldiğinde Kırıkkale’nin merkezdeki en güzel arsayı sattık 14 katlı 4 tane blok yapıyorlar efendim diyecek midir?

Her daim devletin kazancının ön planda olması gerekmektedir. Anlık değerlendirmeler yapılmamalıdır. Bu satış işinin en temizi, seçimden sonraya bırakılmasıdır. Seçimlere az bir süre kala bu arsa satışı da neyin nesidir. Hem karar vericilerin hem de yatırımcının ileride sorun yaşamaması için bu satış işlemi veya değerlendirme seçim sonrası yapılmalıdır.

Demokrat parti olarak çözüm önerimiz satışın iptal edilmesi Kırıkkale Belediyesi tarafından bir A.Ş. kurulması ve belediye garantörlüğünde bu bölgede konut ticari hangi plan olursa bunun hayata geçirilmesi dolayısı ile arsanın kaymağını şahıslar değil bizzat belediyenin yemesi. Satıştan elde edilecek kazancın kat kat fazlasını belediye kasalarına girmesidir.

Tüm bu hususlar ile alakalı gerçekleri anlattık hemşerilerimizin ve kamuoyunu takdirine bırakıyoruz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.