Esnaf ışıkları söndürüyor

Esnaf ışıkları söndürüyor
Koronavirüs salgınıyla mücadele eden esnaf, bir taraftan yüksek gelen elektrik faturalarıyla mücadele ediyor. Bir önceki ay 9 bin 470 TL elektrik faturası gelen bir esnaf son gelen elektrik faturası ile şok oldu.

ESNAF ŞOK OLDU
Bir taraftan Koronavirüs salgını kısıtlamalarıyla mücadele eden esnaf, diğer taraftan yüksek gelen elektrik faturalarıyla ne yapacağını şaşırmış durumda. Bir önceki ay 9 bin 470 TL elektrik faturası gelen bir esnaf son gelen elektrik faturası ile şok oldu. 26 bin 734 TL elektrik faturası gelen esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda. 

9 BİN TL’LİK FATURA 26 BİN TL’YE YÜKSELDİ 
Elektriğe yapılan zamlar ve son dönemde gelen fahiş faturalar esnafın belini büküyor. Yahşihan Yenişehir mahallesinde bir işletmeye bir önceki ay 9 bin 470 TL gelen elektrik faturası bir sonraki ay 26 bin 734 TL’ye yükseldi. Konuya tepkilerini dile getiren Kırıkkale Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet hükümete seslenerek, yüksek faturalara karşı önlem alınmasını talep etti. Mencet “Malum Piyasalarımızın durumu belli bu giderleri, bu gelirlerle karşılamak imkansız hale geldi. Elektrik zamları esnafı zora soktu. Esnaf ışıkları söndürüyor. İşveren olarak 'Covid-19'a yenilmedik, ama elektrik ve doğalgaz faturasına yenildik. Her ürüne en az yüzde 20-40-80-90'lara varan zamlar geldi. Giderlerimiz her gün artıyor, takip edemiyoruz. Kafe ve Restoran işletmecilerimiz vatandaşı da düşünmek zorundadır. Zam yapamıyor ama toptancılar yapıyor” ifadesini kullandı. 

BU BİR SOYGUN DEĞİLDİR DE NEDİR?
Zamların geri alınması gerektiğine vurgulayan Mencet ‘İktidar, Enerji-Sa terörünü bir an önce engellemeli ve zamların geri alınmasını sağlamalıdır. Elektriğe yapılan zamlar ve son dönemde gelen fahiş faturalar esnafların belini büküyor. Kasım ayında 8,103,751Kw elektrik tüketimi olan iş yerine 8 bin 410. 90TL, Aralık ayında 9,470,749 Kw elektrik tüketimi olan iş yeri 9 bin 829.71 TL elektrik faturası ödedi. Ocak ayında da aynı iş yeri 9,124,141 kw elektrik tüketimi gerçekleştirdi ama Aralık ayına göre daha düşük tüketim olmasına rağmen ödediği fatura neredeyse üç katı 26 bin 734.69 TL fatura olarak geldi. Bu bir soygun değildir de nedir?” diye konuştu. 
 

GELİR, GİDERİ KARŞILAMIYOR 
Mencet “Yenişehir’deki kafe işletmeci üyelerimiz ‘Elektrik faturaları kiramızla aynı olmaya başladı. Geri alınmasını istiyoruz. Esnafa bu kadar yüklenilmesin. Esnaf zaten zor durumdadır. Pandemi oldu, ekonomik kriz var, dolardaki yükseliş zaten sıkıntılı bir süreç yaratıyor. Malum piyasalarımızın durumu belli, bu giderleri, bu gelirlerle karşılamak imkansız hale geldi diyor” dedi. Hükümete seslenen Mencet, yüksek faturalara karşı önlem alınmasını talep etti. Mencet “Elektrik zamları esnafı zora soktu! Esnaf ışıkları söndürüyor.  Üzerine ekstra elektrik zammı yapılıyor. ‘Kimi zengin ediyoruz?’ diye tepkilerini dile getirdi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.