Hoş geldin 11 ayın Sultanı

Hoş geldin 11 ayın Sultanı
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için dün ilk teravih namazı kılındı, bugün ise ilk iftar yapılacak. Türkiye’nin büyük bir kısmı günde 17 saatten fazla oruç tutacakken, ilk iftar da, bugün akşam saat 19.51’de açılacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için dün ilk teravih namazı kılındı, bugün ise ilk iftar yapılacak.  Türkiye’nin büyük bir kısmı günde 17 saatten fazla oruç tutacakken, ilk iftar da, bugün akşam saat 19.51’de açılacak.
İLK TERAVİH DÜN KILINDI 
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı için ilk teravih namazı dün kılınarak, ilk sahura dün gece kalkıldı. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklıklara karşın Müslümanlar, 17 saat oruçlu kalacak. Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
RAMAZAN VE İNFAK OLARAK BELİRLENMİŞTİR
Müftü Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 6 Mayıs Pazartesi günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen konu çerçevesinde, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve İnfak” olarak belirlenmiştir.”
TEFSİRLİ MUKABELE UYGULAMASI
“Bütün Camilerimizde sabah, öğle ve ikindi namazlarından önce veya sonra erkek ve bayanlara yönelik mukabele programları tertip edilecek ve hatmi şerifler yapılacaktır. Mukabelelerin ardından, Müftülüğümüzce hazırlanan ve cüzün ihtiva ettiği dikkat çekici ayetlerin yer aldığı “Mukabelede Okunacak Günlük Ayet ve Mealleri” kitapçığından ayetlerin mealleri cemaatle paylaşılacaktır. Ayrıca Çarşı Camii’nde öğle namazından önce Tefsirli Mukabele uygulamasına devam edilecektir. “
ÖZEL PROGRAMI TERTİP EDİLMİŞTİR
“İmam Hatip Lisesi öğrencisi veya mezunlarının mesleki açıdan kendilerini geliştirmeleri amacıyla uygun camilerde Mukabele okumalarına, müezzinlik yapmalarına ve  Hatimle teravih namazı Çarşı ve Bülenthan Camilerinde kıldırılacaktır. Bütün camilerimizde kadınların ve engellilerin rahat namaz kılabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır.  Ayrıca kadınlara yönelik olarak Bayan Vaizler ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından vaaz ve irşat programları yapılacaktır. İlimizde mahalli yayın yapan Radyo Anadolu FM’de il vaizleri tarafından iftardan önce Ramazan özel programı tertip edilmiştir.”
DESTEKLENMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR
“Mahalli basınımızda çeşitli gazetelerde Ramazan ayı içerisinde İl müftüsü, İl müftü yardımcıları, Vaizler ve Din görevlileri tarafından makaleler kaleme alınacaktır. 9 Mayıs 2019 Perşembe günü Çarşı Camii, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Gürler Camii, 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Nur Camii, 30 Mayıs 2019 Perşembe günü Nokta Camii ve ikindi namazından önce Kur’an Ziyafeti programı tertip edilmesi, ziyafetlerde caminin kendi görevlilerine yer verilmesi, gerektiğinde diğer camilerden görevliler ile desteklenmesi kararlaştırılmıştır.
SAKAL-I ŞERİF BULUNAN İLÇELER
“İlimiz Çarşı Camii ve Yaylacık Camilerinde 31 Mayıs 2019 Cuma günü Kadir Gecesinde teravih namazından sonra, 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Nur Camii’nde teravih namazından sonra, Ayrıca camilerinde Sakal-ı Şerif bulunan ilçelerde ilçe müftülüklerince Sakal-ı Şerif ziyareti yapılması kararlaştırılmıştır. İl ve ilçe müftülüklerince, din görevlileri ve cami dernekleri vasıtasıyla, belde ve köylerde cami müştemilatında iftar programları tertip edilmesi teşvik edilecektir. “
İTİKÂFA GİRMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR
“İtikâfa girmek isteyen vatandaşlarımızın itikâfa girilecek cami görevlisine müracaatları değerlendirilerek gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Ramazan ayı boyunca İl ve İlçe müftülüklerimiz tarafından dini danışmanlık ve rehberlik hizmetleri Ramazan ayı boyunca devam ettirilecektir.  Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız karşılıklı vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunmak üzere kardeş il, kardeş ilçe ve kardeş cami uygulaması başlatmıştır. Bu çerçevede ilimizin kardeş şehri Eskişehir olup, karşılıklı vaaz ve irşat hizmetlerinde bulunacaklardır. Ayrıca ilçe müftülüklerimizde bu uygulama ilimiz ilçeleri arasında gerçekleştirilecektir. Mahalle sakinlerinin kaynaşması amacıyla apartman ve site sakinlerine yönelik iftar programlarının düzenlenmesi teşvik edilecektir. Bu yılki en düşük Sadaka-ı Fıtır miktarı 23,00 TL olarak belirlenmiştir. “
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.