İhracat kapasitesi artacak

İhracat kapasitesi artacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Kümelenme Destek Projesi kapsamında TSO öncülüğünde Kırıkkale’de yapılacak faaliyetler Vali Yunus Sezer’e bir sunumla anlatıldı. Sunumda projenin Kırıkkale’ye sağlayacağı katma değerler anlatIldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Kümelenme Destek Projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Kırıkkale’de yapılacak faaliyetler Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’e bir sunumla anlatıldı. Sunumda projenin Kırıkkale’ye sağlayacağı katma değerler anlatıldı.

SOMUT ADIMLAR ATILIYOR

Türk sanayisinde rekabet edebilirlik, yenilikçilik ve verimliliğinin yükseltilmesi, küresel ihracattan daha fazla pay alınması, ağırlıklı olarak yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesi, nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüştürülmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca başlatılan Kümelenme Destek Projesi’nin Kırıkkale’de de uygulanması için somut adımlar atılmaya başlandı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan hazırlıklar bir sunumla Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’e anlatıldı.

ORTAK HAREKET ETME

Kırıkkale’de özellikle savunma sanayi alanında bir iktisadi değerin oluşmasına yönelik, birbirleriyle etkileşim içinde faaliyet gösteren firma, kurum ve kuruluşların ortak hareket etmeleri amacıyla yola çıkıldığını ifade eden TSO Başkanı Ahmet Varlı, proje ile şehrin ihracat kapasitesinin artacağını, artı katma değer sağlanacağını ifade etti.

DESTEKÇİSİ OLUNACAK

Proje danışmanlarından Kerim Boysan tarafından yapılan sunumda projenin tanımı, amacı, sürecin işleyişi, projenin aşamaları, desteklerin kapsamı, başvuru, kümelerin oluşturulması ve Kırıkkale’ye katkıları anlatıldı. Projenin hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan destek konularının tam olarak belirlenerek bir sonraki toplantı gündemine alınmasını isteyen Vali Sezer, projenin Kırıkkale ekonomisi açısından önemli olduğunu, özellikle üretim ve ihracat konusunda yapılacak tüm girişimlerin destekçisi olacaklarını ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.