İkiz hemşireler sağlık için mücadele ediyor 

İkiz hemşireler sağlık için mücadele ediyor 
Kırıkkale'nin Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetlerinde görevli ikiz hemşireler, hayatları boyunca birbirlerinden hiç ayrılmadı.

MESLEKLERİNİ SEVEREK YAPIYOR
Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğüne atandıktan sonra 2 yıldır burada görev yapan Ümran ve İrem Argana ikiz kardeş olan hemşireler, mesleklerini severek yapıyor. Bugüne kadar birbirlerinden hiç ayrılmadıklarını anlatan ikizler, bundan sonra da ayrı kalmamak için hemşirelik mesleğini seçti. İkizler, ayrı bir özveriyle, merhametle, fedakarlıkla ve gülen yüzleriyle evde sağlık hizmeti ihtiyacı olan tüm vatandaşlara yönelik görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyorlar.

AYNI BÖLÜMDEN MEZUN OLDULAR 
Özveriyle sağlık sektöründe hastalara hizmet veren ikiz hemşireler, tam 24 yıldır ailesinden ve birbirinden hiç ayrılmıyor. İkizler, ilk, orta, lise ve üniversiteyi de aynı bölümden mezun olduktan sonra hemşire olarak atandılar. Eğitim hayatı boyunca aynı sırayı paylaşan ikiz hemşireler, şimdi de görev yaptıkları kurumda aynı birimi paylaşıyorlar. Sağlık hizmeti yerine getirirken birbirleriyle çok iyi koordine olan ikizlerin hayali bir ömür boyu bu birlikteliği devam ettirmek.


OKULDA AYNI SIRAYI BERABER PAYLAŞTIK
Muhabirimize açıklamalarda bulunan ikizler hemşirelerden Ümran Argana, "İkiz olmak gerçekten çok farklı bir duygu. Her anımızı, her şeyimizi ikizimle beraber paylaşıyoruz. Her anımızı beraber yaşıyoruz. İlkokuldan bu yana her şeyi, okulda aynı sırayı beraber paylaştık. İlkokul, ortaokul, lise üniversite. Üçüncü bir kişiye ihtiyaç kalmadan her şeyimizi beraber yaptığımız için gerçekten çok güzel bir duygu. İnşallah hayatımızın ileriki dönemlerinde de beraber oluruz. İkiz olmak farklı bir duygu, farklı bir hissiyat." dedi


BERABER DERS ÇALIŞTIK, BERABER ARA VERDİK
Birlikte olmanın kendileri için bir avantaj olduğunu belirten Argana, şunları söyledi: "Eğitim hayatı da hep aynı okulda geçtiği için beraber ders çalıştık. Bizim için çok avantaj oldu. Beraber ders çalıştık, beraber ara verdik. Programlarımızı hep beraber devam ettirdik. Bu yüzden aslında birbirimizi destekler nitelikte olduğu için tüm hayatımız güzel geçti. O yüzden bu bizim için bir avantaj oldu. Mesleki hayatımızda da beraber çalışmak büyük verim sağladı bize. Birbirimizi gerçekten anlıyoruz. Bir bakışımızla birbirimizi daha rahat anlıyoruz. O yüzden mesleki açıdan da, eğitim açısından da beraber çalışmak bize çok büyük bir avantaj sağlıyor. İnşallah bundan sonra da devam eder."


BİZİM İÇİN GÜZEL BİR TECRÜBE
Diğer ikiz kardeş İrem Argana ise, "Bu yaşa kadar hiç ayrılmayan çok nadir olarak gözüküyoruz. Dışarıdan da farklı güzel tepkiler görüyoruz. Aynı kişi olarak görmeye başlıyorlar ama sonradan ikiz olduğumuzu fak edince güzel anlar yaşanıyor. Biz de bu durumdan çok memnunuz açıkçası. Beraber yaptığımız işten de daha farklı haz ve doyum almaya başlıyoruz. Bizim için güzel bir tecrübe. Bu saatten sonra pek farklı bir yola ilerleyeceğimizi düşünmüyoruz ama eğer ilerleyecek olsak yine beraber ilerleyeceğimize inanıyorum. Doğumdan itibaren hiç ayrılmadık. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite, meslek olarak yani şehir olarak bile değiştirmedik. Hep beraber ailemizin yanındaydık zaten. O yüzden de hiç ayrılmadık." dedi. İkizlerin sağlık kuruluşunda özveri ile görevlerini yürüttüklerini belirten Yahşihan Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez de, "Bütün personelimizle beraber her birinin emeği farklı alanlarda çok güzel. Bizim ikizlerimiz ise sağlık müdürlüğümüzün sembolleri. Onlar özellikle evde sağlık alanındaki sorumluluklarında evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan her bir vatandaşımıza ayrı özveriyle, merhametle, fedakarlıkla görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyorlar. Tabi ikiz olmalarının verdiği farklı bir özellikle de kendi aralarında daha iyi koordine olabiliyorlar. Bazen sadece bakışmayla işlerini çözebiliyorlar. Birbirine daha farklı azami bir destekle kendi sorumluluk alanlarında en iyi hizmeti vermeye güler yüzleriyle gayret ediyorlar." diye konuştu.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.