İmam hatip şenlikleri düzenlendi

İmam hatip şenlikleri düzenlendi
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında kentte imam hatip okulları arasında şenlik düzenlendi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Kırıkkale Büyük Şehir Parkı fuaye alanında düzenlenen şenlik, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından başladı. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, şenlikte yaptığı konuşmada, "Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullarımızın etkin tanıtımı, iyi örnek paylaşımları, öğrencilerimizin okullarına aidiyetlerinin güçlendirilmesi, eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen faaliyet ve eserlerin kamuoyu ile paylaşılması amacıyla bu yıl ilk defa Türkiye genelinde "İmam Hatip Şenlikleri" gerçekleştirilmektedir." dedi.

DAHA DA ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR
Şenlikler aracılığı ile akademik ve sportif çalışmalar konusunda bilgilendirmelerin yapıldığını hatırlatan Telefoncu, şöyle konuştu: "Müdürlüğümüz Din Öğretimi Şubesince ilimizde Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları olarak bugün burada vatandaşlarımızla, velilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmam hatip okullarında gerçekleştirilen ve özgün olan, örnek teşkil eden ve farkındalık oluşturacak faaliyetlerin yanı sıra bilimsel ve teknolojik olarak alanında hazırlanan ürün ve çalışmalar, ulusal ve uluslararası proje çalışmaları, sportif faaliyetler, YKS, LGS başarıları, eğitim öğretim yılı boyunca hazırlanan edebiyat, kültür ve sanatsal eserler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST başarı ve çalışmaları bu tür etkinliklerle daha da ön plana çıkmaktadır. Okullarımızda yapılan her çalışma bugün burada tanıtımı yapılarak bir yılın değerlendirilmesi de bu sayede ortaya çıkmaktadır."  

KÜLTÜREL GELİŞİMLER SAĞLIYOR 
Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş ise, imam hatip okullarında Kur'an-ı Kerim, hutbe, hafızlık, ezan okuma yarışması gibi mesleki yarışmalarla öğrencilerin hem akademik hem de sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerinin sağlandığını söyledi. Kalite Takip Sistemi verileri kapsamında Türkiye birinciliği derecesi elde ettiklerine dikkat çeken Şube Müdürü Karakuş, "Kalite Takip Sisteminde alanlardan her birinde, her ay için planlanan birer eylem planı üzerinden toplamda ayda 5 faaliyet gerçekleştirilerek süreç takip edildi. Eğitim ortamları ve fiziki imkanlar, öğretmen ve eğitim yöneticileri, akademik gelişim, kariyer planlama ve üniversiteye hazırlık, öğrenci mesleki gelişimleri, değerler eğitimi, bilim, sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi alanlarda değerlendirmelerde bulunuldu. Her bir okulda toplamda 4 ayda 20 faaliyet gerçekleştirildi ve bu faaliyetler milli eğitim müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce izlenip değerlendirildi. Bu değerlendirmeler neticesinde şubat ayında Türkiye 12'incisi mart ayında ise Türkiye 1'incisi olduk." diye konuştu.

ÖĞRENCİLERLE BİLEK GÜREŞİ YAPTI
Karakuş, bu başarıların her yıl aratarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Millî Eğitim Müdürü Telefoncu ve beraberindekiler, imam hatip okulları tarafından açılan stantları gezerek, okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı, spor standına gelen Telefoncu, öğrencilerle bilek güreşi yaptı. Şenlikte, Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesinin mehter takımı ve diğer okullar tarafından tekvando gösterileri, semazen gösterileri, bilek güreşi ve daha birçok gösteriler şenlikte renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşların da ilgi gösterdiği şenliğin bundan böyle geleneksel hale getirilmesi amaçlanıyor. Şenliğe Telefoncu'nun yanı sıra Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve çok sayıda kişi katıldı. Düzenlenen şenlik, gösteri ve etkinliklerin ardından son buldu.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.