İsmi yaşayacak

İsmi yaşayacak
​​​​​​​Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden ve bulunduğu görevlerde ciddi çalışmalara imza atan eski devlet bakanı merhum Hasan Celal Güzel’in ismi İl Halk Kütüphanesi’nde bulunan ‘Okuma Köşesi’nde yaşayacak.

ESKİ DEVLET BAKANI MERHUM HASAN CELAL GÜZEL’İN İSMİ KÜTÜPHANE’DE OKUMA KÖŞESİNE VERİLDİ

KİŞİSEL EŞYALARI BULUNUYOR

Kırıkkale Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda İl Halk Kütüphanesi’nde eski devlet bakanı merhum Hasan Celal Güzel’in anısına ‘Okuma Köşesi’ oluşturuldu. Siyaset adamı olarak bulunduğu görevlerde önemli çalışmalar gerçekleştiren merhum Güzel’in 1995-2018 tarihleri arasında çeşitli konularda yayınlanmış eserleri yanında kültür alanında kullandığı bazı kişisel eşyaları da ‘Okuma Köşesi’nde yerini aldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Açılış törenine; merhum Hasan Celal Güzel’in eşi Ülker Güzel, oğlu Mustafa Güzel,

Yeni Türkiye Yayınevi müdürü Murat Tazegül, Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hocalarından Prof. Dr. Bilgehan Gökdağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç katıldı. Duygusal anlarında yaşandığı törende; eşi Ülker Güzel, merhum Celal Güzel’in hayatı hakkında öğrencilere de bilgi verdi.

BİZLER VEFA BORÇLUYUZ

Törende konuşma yapan Müdür Karakoç, “Merhum Hasan Celal Güzel siyasette çok önemli ve nadir insanlardan birisidir. Bunun yanı sıra; kültür hayatına kattığı çok şey vardır. O kültür hayatı yeni nesillere aktarabilmek için onların misyonlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak için dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla böyle kendisine ufak bir vefa borcumuzu ödeme anlamında etkinlik yaptık. Gönlümüz isterdi ki kendisi için çok daha büyük şeyler yapalım. Ancak onları da yeni nesil gençlerimiz yapacaktır” dedi.

ÇOK BÜYÜK MİLLETİN EVLATLARISINIZ

Merhum Hasan Celal Güzel’in siyaset ve kültürel anlamında çeşitli çalışmalara imza attığını vurgu yapan Ülker Güzel, “Gerek bürokrat, gerek siyasetçi kolay yetişmiyor. Hasan Celal Güzel önemli bir dava adamıydı. Ömrünü memleketi ve Anadolu için harcadı. Arkasında bir sürü cevher bıraktı. Bu cevher olan gençlerimiz de geleceğe önemli başarılı çalışmalara imza atacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Siz çok büyük milletin evlatlarısınız. Bu milleti yüceltmek ve taşıdığı bu değerleri yitirmesine karşı geleceksiniz. Ne kadar büyük millet olduğunu herkese anlatmanız lazım. Gelecek nesillere her seviyede hizmet ettik. Her kes bir davanın adamı olmak zorundadır. Hasan Celal Güzel dava adamıdır ve bunun için her zaman mücadele içinde olmuştur” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.