Japonya'da Dükkan Açmak İçin Gerekli Şartlar ve Vize İşlemleri

Japonya'da Dükkan Açmak İçin Gerekli Şartlar ve Vize İşlemleri
 Haber Merkezi
Japonya ile Türkiye arasında yapılan 'Vize Muafiyeti Anlaşması' gereğince, iş için Japonya’ya gelenler 3 ay süreyle vizeden muaf tutulmakta olup bu uygulama iş ziyareti yapacak Türk girişimciler için kolaylık sağlanacak.

Japonya’da dükkan açmanın tercih edilme sebepleri devletin bu alanda yabancı yatırımcıları desteklemesi ve elde edilen yüksek kar payıdır. Japonya’da dükkan açmanın avantajları; halkın gelir seviyesinin yüksek olması, ürün çeşitliliği olması, üretiminin ülkede yapılması, nüfusun yüksek olması ve Japonya’nın dünyanın en iyi ticaret ülkeleri arasında olmasıdır.

Japonya'da dükkan açmak hakkında bilinmesi gerekenleri Türkiye'den yapılan Japonya yatırımcı ve start up vizesi başvurularında danışmanlık hizmeti sunan vize merkezinden öğrendik.

Japonya vize başvurusu için: 0850 241 1868

Japonya'da Dükkan Açma Şartları Nelerdir?

Japonya’da dükkan açma şartları aşağıda listelenmiştir.

- Geçerli bir vizeye sahip olmak
-5.000.000 yen (2022 eylül itibarıyla 648.805,00 TL) sermayeye veya toplam yatırım sermayesine sahip olmak ve toplam 5.000.000 yen tutarının kurumsal banka hesabında olduğunun gösterilmesi, mali rapor ve diğer gerekli belgeleri sağlamak
- En az 2 tam zamanlı çalışana sahip olmak ve çalışanların Japon daimi ikametgahı ve diğer bazı koşullara sahip olması
- 2.500.000 yen (2022 eylül itibarıyla 324.404,00 TL) sermaye ve 1 çalışana sahip olmak

Japonya'da İşyeri Açma Prosedürü Nasıldır?

Japonya’da iş yeri açma prosedürü aşağıda listelenmiştir.

- Ofis türüne karar vermek
- Şirket ismine karar vermek
- Ofisin konumunu belirlemek
- Japonya'da yabancı şirketin kuruluşunu Japonya Merkez Bankası'na onaylatmak
- Geçici banka hesabı açmak ve sermaye ödemek
- Ofisi devlet hükmünde tanınır kılmak (Japon Merkez Bankası'nın onayından sonraki 3 ay içinde)
- Ofis ekipmanı satın almak ve ofise telefon, internet bağlatmak
- Ofisi açmak

Japonya'da İş Kurmak İçin Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Japonya’da iş kurmak için banka hesabı açmak, öncelikle bir başvuru formu doldurulması ardından hesaba ilk paranın aktarılması ile yapılmaktadır. Japonya’da hesaba aktarılan ilk para şirketin sermayesi olmaktadır. Japonya’da şirket banka hesabı açmak için kayıtlı dosyalanmış belge ibraz edilmelidir ve bir kez geçici bir banka hesabı açılması ve kayıt olduktan sonra kayıtlı dosya kopyasının gönderilmesi gerekmektedir.

Japonya’da yabancı bir şirket kurmak için yatırılan sermayenin, minimum 3M yen (389.060,12 TL) olması gerekmektedir.

Japonya'da İş Yeri Açmak İçin Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Japonya'da iş yeri açmak için banka onayını takip eden 3 ay içinde kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Japonya'da iş yeri açmak için bankadan alınan sermayenin ödendiğine dair sertifika formu ile başvuru formu, Japonya Bankası’ndan izin belgesi, ABC HQ'nun kayıtlı kopyası, başvuru hakkına sahip olunan bir vekaletname ve imza sertifikaları Tokyo Hukuk İşleri Bürosu’na sunulmalıdır ve bu belgeler Japonya Merkez Bankası için hazırlanması gereken belgelerin aynısıdır.

Japonya'da Dükkan Açmak Ne Kadar Sürer?

Japonya’da dükkan açılması genellikle şirket ismine karar verilmesinden itibaren 3 ay sürmektedir.

Japonya'da Ortalama İş Kurma Masrafları Ne Kadardır?

Japonya’da iş kurma masrafları kapsamında; kayıt için ihtiyaç duyulan maliyet yaklaşık 600.000 yen, hukuki süreç için ilk ücret 250-400 bin yen, ekipman için ilk ücret 300.000- 3.670.000 yen ve yabancı yatırımcı için gereken sermaye en az 3 milyon yen olarak toplamda 4-5 milyon yen (2022 eylül itibarıyla 518.880,28 TL) olarak bilinmektedir.

Japonya'da Açılabilecek En Popüler Dükkan Türleri Nelerdir?

Japonya'da açılabilecek en popüler dükkan türleri aşağıda listelenmiştir.

- Kahve dükkanı
- Hediyelik eşya dükkanı
- Pastane
- Bakkal
- Elektronik
- Pet shop
- Şeker dükkanı

Japonya'da Dükkan Açmanın Avantajları Nelerdir?

Japonya’da iş kurmanın avantajları aşağıda listelenmiştir.

- Tüketicilerin satın alma gücünün yüksek olması
- Japonya'nın dünyanın en büyük ikinci pazarı olması
- Bilinçli müşterilere sahip olmak
- Devletin destekleyici politikaları
- Yabancı Ülke Vatandaşları Japonya'da Dükkan Açabilir Mi?
- Yabancı ülke vatandaşları gerekli kriterleri sağlamaları durumunda Japonya’da dükkan açabilmektedir. - Yabancı ülke vatandaşlarının Japonya’da dükkan açabilmeleri için yatırımcı vizesi ya da start-up vizesi alması gerekmektedir.

Vizem.net, Japonya'da dükkan açmak isteyen girişimcilere Japonya yatırımcı ve start up vizesi başvurularında tam kapsamlı danışmanlık hizmeti veren akredite acentedir.

Japonya'da Dükkan Açmak İçin Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

Japonya’da dükkan açmak için yatırımcı vizesine başvurmadan önce şirketin kurulması ve işlerin yürütülmesine yardımcı olması için sertifikalı bir göçmenlik uzmanı ve bir vergi muhasebecisi ile görüşülmeli ve sonrasında göçmenlik bürosuna Uygunluk Sertifikası (COE) için başvurulup onay beklenmelidir. Yatırımcı vizesi başvurusu sırasında Japonya'da bulunulmaması durumunda sertifikalı bir göçmenlik görevlisine işlem devredilebilmektedir.

Yatırımcı vizesi için başvurulan Uygunluk Sertifikası onaylandığında Japonya Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda Yatırımcı İkamet Statüsü (SOR) ile değiştirilmelidir.

Japonya'da Dükkan Açmak İçin Start Up Vizesi Nasıl Alınır?

Japonya’da dükkan açmak için alınan start-up vizesi Japonya'daki yabancı girişimci sayısını artırmak ve işlemleri kolaylaştırmak için kurulmuş özel bir vize türü olup 6 ay geçerlidir.

Start-up vizesi almak için iş planı da dahil olmak üzere gerekli belgelerle (tüm belgeler Japonca doldurulmalıdır) yerel yönetime başvurulması gerekmektedir. Start-up Japonya vizesi için yerel hükümet dairesinden tavsiye mektubu alındıktan sonra, mektup göçmenlik bürosuna başvurmak için de kullanılabilmektedir.

Start-up vizesi alındıktan 6 ay sonra 6 ay daha uzatmak için başvuru yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.