Kamu çalışmaları anlatıldı

Kamu çalışmaları anlatıldı
Keskin Kaymakam Muammer Köken başkanlığında ilçe idare şube başkanları toplantısı yapıldı

Keskin Kaymakam Muammer Köken başkanlığında ilçe idare şube başkanları toplantısı yapıldı

İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI

Konu hakkında bilgi veren Kaymakam Köken, “5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 40. maddesi gereğince; İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı Kaymakamımız Muammer Köken Başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşları müdürlerinin katılımı ile Kaymakamlık toplantı salonun yapıldı. İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısında alınan kararlar aşağıda belirtilmiştir.  31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdare Seçimlerinde seçim kampanyası kapsamında partilerin yapmış olduğu propagandalar konusunda İlçe Başkanları, İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Komutanlığının katılımı ile toplantı düzenlenmesi. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların seçim konusunda söylenen, tartışılan tüm konularla ilgili seçim polemiğine girmemeleri. Seçimde kurumlardan alınan ve kolluk kuvvetlerine teslimi yapılacak araçların teslim edilmeden önce yakıt, şoför gibi ihtiyaçlarının karşılanması.”

PERSONEL GÖREVLENDİRİLMESİ

“Mesai saatlerine riayet edilmesi, daire amirlerinin belirli saate kadar telefonlarının açık olması. Kamu kurumlarında kullanılan lambaların tasarruflu olması, konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyecek komisyon kurulması, (Mal Müdürü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, gibi kurumlardan personel görevlendirilmesi. Kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazışmalara riayet etmesi. İlçemizde yeni atanan memurlar ve idare amirlerin kurum amirlerince ziyaret edilmesi. İŞKUR aracılığı ile kurumlara tahsis edilen personellerden azami verimin alınarak çalıştırılması, işe devamları ve mesai saatlerine riayet etmeleri hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi.”

YOLLARA KAMERA YAPIMI

“Kurumlarca yapılan işlerin projelendirilmesi, yapılan projelerin basın yoluyla paylaşılması, Öğrencilerin sağlık kontrollerinin takip edilmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce planlamasının yapılması, okullardaki öğretmenlerin de bizzat konuyu takip etmesi. Kurumlarda güvenlik amaçlı kullanılan kameraların gerekli kontrollerinin yapılması. Köy yardımları için 2019 yılında gelen ödeneğin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Özel İdarece belirlenecek ana artel yollara kamera yapımında kullanılması,

UYGULAMAYA GEÇİRECEKLERİ PROJELER

“Kamu lojmanlarının yerlerinin ada ve parsel olarak, kimlere ait olduğunun tespit edilmesi, konu ile ilgili kadastrodan personel de görevlendirilerek lojmanı olan kurumların tespitinin yapması, konu hakkında İlçe Mal Müdürlüğünün bilgilendirilmesi. 2019 yılı çalışma planı kapsamında kurumların hazırlamış oldukları ve uygulamaya geçirecekleri projelerin uygulana aşaması, bitimi ve devamı sürecinin görselleri ile paylaşılması. Daire amirlerinin, kurumlarının iş ve işlemleri ve genel konular hakkında Kaymakam Köken'e bilgi vermesi ile toplantı sona erdi.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.