“Kansersiz Yaşam” semineri

“Kansersiz Yaşam” semineri
Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme etkinlikleri kapsamında hastane yöneticileri ve hastane çalışanlarına eğitim verildi.


Gazetekale / Burak Çalışkan

Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme etkinlikleri kapsamında hastane yöneticileri ve hastane çalışanlarına eğitim verildi.

Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri kapsamında kanser konusunda farkındalığının artırılması için Yüksek İhtisas Hastanesi konferans salonunda Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Boyabatlı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile hastane yöneticileri ve hastane çalışanlarına eğitim verildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü; “Meme kanseri ileri dönemlere gelene kadar belirti vermeyebilir. Meme kanserine erken dönemde tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlenmesidir. Erken tanı için aşağıdaki yöntemler uygulanmaktadır. 20-40 yaş arası: Ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalıdır. Meme kanseri belirtilerden biri görüldüğünde vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır. Ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmelidir. 40-69 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalı, yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmeli ve iki yılda bir mamografi çektirilmelidir. İlimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Mobil Kanser Tarama aracımızda ücretsiz olarak mamografi çekilmekte; ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri ve broşürleri de ücretsiz olarak verilmektedir.” ifadelerini kullandı. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.