Karabacak: “19 Mayıs; Türklerin cesur haykırışıdır”

Karabacak: “19 Mayıs; Türklerin cesur haykırışıdır”
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Yücel Karabacak,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Karabacak, “19 Mayıs; Türklerin cesur haykırışı, Kons

KAHRAMANLARIN HARİKULADE DİRENİŞİDİR
Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “19 Mayıs; şartsız, amasız, veyahutsuz “istiklal” diyerek öne atılanların zaferidir. 19 Mayıs; Halide Edip Adıvar, Yörük Ali Efe, Erzurumlu Kara Fatma, Sütçü İmam, Şerife Bacı, Gördesli Makbule, Hasan Tahsin gibi Kuvâ-yi Milliye kahramanlarının harikulade direnişidir. 19 Mayıs aynı zamanda Atatürk’ün, yıldız gibi parlayan muteber Cumhuriyetimizi, kutlu vatanımızı, şana gark olmuş bayrağımızı gençliğe emanetidir. Öyle ki Gençliğe Hitabede Büyük Atatürk, Türk gençliğine ahval ve şerait içinde dahi vazifesinin, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmak olduğunu, muhtaç olduğu kudretin ise, damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu deklare etti.”

MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ
“Nitekim bu öğüdü mıh gibi aklında tutan Türk gençliği dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kuvâ-yi Milliye ruhunu koruyacak, köhne tuzaklara düşmeyecek, yegâne mirasımız olan Cumhuriyetimizi nesilden nesile taşıyacaktır. Milli egemenliğimize kim kast ederse karşısında Türk gençliğini bulacak, şirazesi kayanların, güzergâhından sapanların, Türk milletinin dinamiğini bozmaya, Türk hudutlarını çiğnemeye yeltenen müstevlilerin karşısında abidevi bir ruhla duracaktır. Türk gençliği; ne milli birlik ve bütünlüğüne dokundurtur, ne bölücü fikirlere baş eğer, ne de Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini tartışmaya açar. Türklük üst kimliğimiz, “Türk, Öğün, Çalış, Güven” önsözümüzdür.”
 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ 
“İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretimde kısacası eğitimin her alanında bilim, teknoloji, spor, kültür, sanat ve edebiyatta faaliyetlerin, projelerin desteklenerek, gençlerin önünün açılması, dünya üzerinde elde edilen başarıların desteklenmesi, gençlere fırsat yaratılması, enerjilerinden yararlanılması önemli bir husustur. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; 57 yıllık hayatının büyük kısmı cephelerde geçen, millet egemenliğine dayalı tam bağımsız bir devlet kuran ve yüce devletimizi gelecek yüz yıllara taşıyan, yüksek karakteri ile Türk milletine yol gösteren Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Atatürk başta olmak üzere, kahraman yol arkadaşlarını, Türk’ün ebedi varlığı, vatan topraklarının selameti için canından feragat ederek makberi seçen aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve Fatihalarla anıyoruz” dedi.


Haber: Burak Çalışkan
 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.