Keskin bize güveniyor

Keskin bize güveniyor
31 Mart 2019 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimi kapsamında AK Parti Keskin Belediye Başkanı ve adayı Dede Yıldırım, hafta sonu seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

YILDIRIM: “KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN 5 YIL BOYUNCA HALKIMIZIN BÜTÜN SORUNLARINA İMKÂNLAR DÂHİLİNDE ÇÖZÜM BULDUK”

KESKİN BELEDİYE BAŞKANI VE ADAYI DEDE YILDIRIM’IN SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI DAVUL VE ZURNALARLA GÖRSEL ŞÖLEN YAŞATTI

Davul ve zurnalar eşliğinde adeta görsel şölenin yaşandığı açılışta Başkan Yıldırım, yeni dönemde de hizmet sözü verdi. Yıldırım, “Keskin halkı bize güveniyor” dedi.

MİTİNG HAVASINDA GÖRSEL ŞÖLEN

AK Parti’den yeniden Keskin Belediye Başkan adayı olarak seçilen mevcut başkan Dede Yıldırım, hafta sonu coşkulu kalabalıkla seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Keskin yöresine özgü davul ve zurnalar eşliğinde miting havasında gerçekleştirilen açılışta renkli görüntüler yaşandı. Yıldırım’ı desteklemeye gelen vatandaşlar, “Keskin seninle gurur duyuyor, Yıldırım başkan” şeklinde slogan attılar.

BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ

Seçim bürosu açılışı öncesi Keskin Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahnede Başkan Yıldırım ve diğer protokol üyeleri vatandaşlara seslendi. Açılış törenine; AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Nuh Dağdelen, eski milletvekili Abdullah Öztürk, eski il başkanı Mürsel Akçay, Kadın Kolları Başkanı Esma Ünal, Gençlik Kolları başkanı Emre Altunçanak, Keskin ilçe başkanı Halim Bulut, diğer ilçe belediye başkan adayları, AK Parti il ve ilçe parti yönetimiyle çok sayıda vatandaş katıldı. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği açılışta protokol üyeleri; Yıldırım için destek istedi.

KESKİN TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR

Kısa bir konuşma yapan Keskin ilçe başkanı Halim Bulut, kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. İl Başkanı Nuh Dağdelen, “Keskin tarihi günlerinden birini yaşıyor. Meydana bakıyorum Keskin’in dört bir yanından gelerek bu meydanı dolduran herkese teşekkür ediyorum. Seçim atmosferimiz başladı, çok tecrübeli bir adayımız var. Yıllarını Keskin’e vermiş bir isim. İnşallah önümüzdeki dönem yeniden önemli hizmetler yapacağına inancımız sonsuzdur” dedi.

KESKİN’DE Kİ SİYASET KIRIKKALE’Yİ ETKİLER

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Keskin ilçemiz sadece bu sınırların içerisinde hapsolmuş bir yer değildir. Keskin; Denek’ten Konur’a, Hemit’e Kalecik’e kadar olan bölgenin adıdır. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim her yerde muhakkak bir Keskinli hemşerimizle karşılaşmadığımız olmaz.  Keskin, belki Türkiye’de ilk olma özelliği şudur kendisinden vilayet doğurmuş bir ilçedir. Aslında Keskin’de ne olursa tüm Kırıkkale’ye yayılır. Siyasi açıdan da bu böyledir. Keskin’de ki siyaset Kırıkkale’yi çok ciddi manada etkiler.”

DEDE YILDIRIM ABİMİZ TECRÜBELİ İSİMDİR

Saygılı, “Burada Keskin siyasetindeki belediye de inşallah ilk defa üst üste aday olmuş ve iki defa inşallah belediye başkanlığı yapmış kişi Dede abi olacak inşallah. Bu tabii ki de çok büyük bir onur. Dede abi içimizdeki en yaşlı siyasetçi olması bizlere gurur veriyor. Bizim için ciddi bir tecrübedir, kendisinden her alanda Allah razı olsun faydalandık. Siyaset içerisinde ciddi bir oy oranıyla seçileceğine inanıyorum. Keskin inşallah tekrar yukarıya doğru bir ivmeyle hak ettiği yere gelecek. Allah bizlere nasip ederse, bizlerde Keskin için elimizden geleni yapmayı taahhüt ediyorum” dedi.

KESKİN İÇİN GEREKEN ÇABAYI GÖSTERDİK

AK Parti eski Milletvekili Abdullah Öztürk, “Keskin’e geldiğimiz zaman bir grup bir yanda, diğer grup bir yanda, öbür grup bir yanda olarak üçe bölünmüşlük vardı. Bizimde kısa bir milletvekilliğimiz oldu. Çok şükür bu mikrofonu elimize aldığımızda Cumhuriyet Meydanında bulunan herkesi bu miting meydanına ismiyle çağırdık. Onlarda bize 1 Kasım seçimlerinde destek verdiler Allah razı olsun. Bizde bu kısa milletvekilliğimiz döneminde ilçemizin ne alanda sorunları varsa onların yapılması amacıyla gerekli çalışmaları sergiledik. İnşallah yapımı devam eden çalışmalarla ilçemiz daha da kalkınacaktır” dedi.

KESKİN’İN SU PROBLEMİ ORTADAN KALKIYOR

Milletvekili Ramazan Can, “Keskin yine bugün tarhı yazıyor bu soğuk havada güzel bir kalabalık var. İnşallah Dede başkan ikinci dönemde sizlerin desteğiyle yeniden başkanlık görevini yürütecektir. 31 Mart’ta seçim var çok değerli arkadaşlarımız aday adayı oldu genel merkez netice itibariyle Dede Yıldırım’da karar kıldı. Diğer arkadaşlarımızın üzülmesine, Dede abimizin de sevinmesine gerek yok.  Çünkü omuzuna yükleri aldı ve taşıyacak, diğer arkadaşlarımız da siyaset nasip işidir, zemin işidir. AK Parti’de samimiyet ve sadakate yer vardır” dedi.

KESKİN’E DOĞALGAZ MÜJDESİ

Can, “Başkanımız çok sıkıntılı bir belediye aldı. Allah’a hamt olsun sıkıntıları tecrübesi sayesinde çözdü,  Milletvekili olarak belediye başkanlarımızla güzel çalışmalarımız oldu. İller bankası bir proje yapmıştı Keskin’e teknik arızadan dolayı Keskin Ağustos ayında sıkıntılı günler yaşadı. İller bankasına giderek Keskin’in su problemini kökten çözecek çalışmaya imza attık. Keskin’i bekleyen en önemli doğalgaz beklentisi. Keskin OSB’nin gelişmesi, halkımızın sobadan, külden, isten kurtulması amacıyla bu sene sonu itibariyle bu yıl doğalgazla kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız.”

2019, 2014’TEN DAHA İYİ OLACAK

Son olarak konuşma yapan Keskin Belediye Başkanı ve adayı Dede Yıldırım, “Bizler vatandaşımıza şu sözü verdik. 2019 yılı, 2014 yılından daha iyi olacak demiştik. Hizmet için söz verdik; yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Keskin ciddi manada sıkıntılı bir ilçe idi. Siyasi tabanı olmayan bir partiden aday olmuştum halkımızdan Allah razı olsun belediye başkanlığını bizlere nasip ettiler. Süreç içerisinde Mürsel başkanım AK Parti’ye davet etti ve geçiş yaptık. Siyasetçi her zaman bir mazeret üretir ben enkaz aldım diye.”

BÜTÜN SORUNLARINI BİLİYORUM

“Ben enkaz aldım demiyorum sıkıntılı bir Keskin aldım diyorum. Şu üzerinde yürüdüğünüz asfaltlar yoktu, içme suyu ihale edilmişti ancak bana göre hala da iller bankası genle müdürlüğüne gittiğimizde bu projenin hatalı olduğunu söyledik. Bunun faturasını bizlere kesmek isteyenler oldu tabii ki ben mesulüm belediye başkanı olduğum için. Bende buna çözüm bulmaya çalıştım. Keskin’in genel sorunları azaldı, hizmet bitti mi hayır bitmedi bitmeyecekte. Keskin’in görmediği duymadığı, bilmediği şeyleri yaptık. Yeterli mi değil, ama ben halkımızın bütün sorunlarını biliyorum.”

DOĞALGAZ VE SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK

“Bununla ilgili hiç kimse ile pazarlığım yok. Vatandaş ne söylüyor, ne talep ediyorsa haklıdır. 5 yılımız tamamlanmak üzere Allah şahittir ki hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hiç kimseye bana oy verdin mi vermedin mi sorusunu sormadık. Vatandaş hangi taleple geldi ise belediyemizin imkânları doğrultusunda yapmaya çalıştık. Önümüzdeki dönemde Keskin’in 4-5 tane çok önemli sorunu var. Birincisi doğalgaz bununla ilgili getirmek için çalışma sağlayacağız. İkincisi su boru hattını değiştiremeyiz değiştirirsek Keskin susuz kalır. Alternatif bir soru hattı çektireceğim. Sizlere yemin ediyorum bunu bu takvim yılı içerisinde yaptıracağım. Ancak Keskin Belediyesinin bir lira borçlanacak durumu yok. İller bankası hizmetini parayla satan bir kurum. Ben bunu mutlaka hibeye getireceğim, ucuza getireceğim. Sebze pazarımız açık. Ancak yapılmamış vaziyette uzay çatı dediğimiz çatıyla kapattıracağım. Karıştıran mevkiinde çok önemli bir yatırım yapılmış. O bölgenin ya tabiat parkı, ya millet bahçesi olarak yapılma sözünü aldık. İnşallah orayı da bu yıl yaptıracağım. Mahallelerimizde toprak yollar var, vatandaş haklı imkanlar ölçüsünde.”

İKİNCİ DÖNEMİMİZ ÇOK BAŞKA OLACAK

“Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı aşiretlerin oraya 5 bin metre kare taş verdi tamamını oraya döşedim ancak yetmedi. İki sokağım kaldı oranın kilit parkenin yetmesi için yeteri kadar başkanımızdan taş vermesini istiyorum. Ben Dede Yıldırım olarak hem demokrasi de hem de siyasette en yaşlıların içindeyim. Bana herkes abi diyor, ben onlara abilik yapmaya çalışıyorum, onlar bana abi deyince onlar yüceliyorlar, büyüyorlar. Bende onları çok çok seviyor ve sayıyorum. İnşallah halkımız bize güveniyor, bizde halkımıza güveniyoruz. Güzel çalışmalara imza atacağız” dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.