Keskin seçimi 2 Haziran’da

Keskin seçimi 2 Haziran’da
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK'ya teslim edeceğiz" dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin yenilenmesine ilişki başvuru hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını açıkladı. İtiraz sürecine ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Yavuz, "Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz demiştik. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman edeceğiz inşallah" dedi.

 

AK Parti'nin itirazının ardından YSK'nın parti temsilcilerinin de yer aldığı 11 kişiden oluşan kurulla bu hafta içinde toplanması bekleniyor. Kurul gündemine, hem Büyükçekmece hem de İstanbul genel seçimlerinin iptali ve ardından yenilenmesi başvurularını birleştirerek değerlendirecek. Kurulun yapacağı görüşmenin ardından AK Parti'nin yaptığı itiraz kabul edilirse İstanbul seçimleri iptal edilecek. Denizli'nin Honaz ve Kırıkkale'nin Keskin ilçelerinde olduğu gibi İstanbul'da 2 Haziran'da yeniden seçim kararı alınacak, vatandaş sandık başına gidecek. Kurulun itirazı reddetmesi durumunda ise mazbata yapılan sayımlarda birinciliği elde eden adaya verilecek.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.