Keskin’e sosyal dayanışma merkezi açılıyor 

Keskin’e sosyal dayanışma merkezi açılıyor 
Keskin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kabul edilen Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) Eylül ayında Tarihi Servet Örnek Konağında faaliyetine başlayacak.

ÇEŞİTLİ KURSLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 
Merkezin kadınların eğitim imkânından istifade edeceği çok çeşitli bölümlere ayrılmış ve her bölümde farklı etkinlik, eğitim ve seminerlerin yapılması hedefleniyor. Kadınlar SODAM bünyesinde bu yıl açılacak Aşçı Yardımcılığı, Bez Bebek Yapma, Halı Kilim Dokuma, Miyuki Takı Tasarımı, Makrome Örgü Yapımı, Dekoratif sabun üretimi kurslarına katılıp hem meslek  öğrenerek  aile ekonomilerine katkı sağlar  hale gelirken hem de  aile, çocuk gelişimi, milli değerler ve bağımlık konularında eğitim alacaklar. Gelen taleplere göre farklı kurslar açılabilecek.

BÜTÜN KADINLARI BURAYA BEKLİYORUZ 
Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, "SODAM’da açılan kurslarda kursiyerler tarafından kullanılacak malzemeler ücretsiz olarak temin edilecek olup ikameti uzak olan kadınlarımızın ulaşımı için ücretsiz servis sağlanacak. Ayrıca kursiyerlerin okul öncesi çocukları için SODAM bünyesinde kreş imkânı sağlanacak. Kursları başarıyla tamamlayıp sertifika alan kadınlarımıza ücretsiz Karadeniz ve Kapadokya gezileri düzenlenerek farklı gezi ve piknik etkinlikleri yapılacak.12 Eylül tarihinde başlaması planlanan kurslar için Tarihi Servet Örnek Konağına başvuru yapılabilecek ya da 0318 515 37 14 merkezin nolu telefonundan başvuru yapılabilecek. İlçemizdeki kadınlarımız için çok önemli bir faaliyet yeri olacak merkeze tüm kadınlarımızın katılımını bekleriz” dedi.

Haber: (Stajyer) Zeynep Melike Taşpınar 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.