Kırıkkale Belediyesi’nden büyük başarı

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri, deprem bölgesinde gösterdikleri özverili çalışma ile milyonların gönlünü kazandı.

TÜRKİYE, İKİ BÜYÜK DEPREMLE SARSILDI
Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7,7 büyüklüğündeki depremle derinden sarsıldı. Gece saat 04.17’de meydana gelen depremde, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da çok sayıda bina yıkıldı. Durum üzerine ülke genelinde 4. seviye acil durum ilan edildi. Enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarma çalışmaları devam ederken, Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yaşanan ikinci büyük deprem ve beraberinde yaşanan yüzlerce artçı deprem felaketin boyutlarını daha da artırdı. 

5 BİNDEN FAZLA BİNA YIKILDI
Yaşanan büyük ve küçük depremler sonucu 5 binden fazla bina yıkıldı. Hal böyle olunca Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gönüllüler, enkaz altında kalanları kurtarmak için bu illere akın etti. Gidenler arasında Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri de yer aldı. Gittikleri ilk gün Zehra ve Zeynep adlı iki küçük kızı kurtaran Kırıkkale Belediyesi ekipleri, daha sonra birçok çalışmanın merkezinde yer aldı. Kırıkkale Belediyesi ayrıca bir çifti de enkaz altından çıkardı.

KIRIKKALE’DEN GİDEN EKİP, BİRÇOK KURTARIŞA İMZA ATTI
Enkaz altından çıkarma aşamasında aileyi sakinleştirmek isteyen Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri, içeride bulunan adama, ‘Senin için Kırıkkale’den geldik. Buradan sizi çıkarınca hastanede karşılıklı bir çay içeriz’ dedi. İçerideki depremzede aileye sürekli moral veren Kırıkkale Belediyesi ekipleri, uzun uğraşlar sonucunda aileyi bulunduğu yerden çıkardı. Depremzede aile, ambulansa bindirilirken Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür etti.

“HANGİ KANALI AÇSAM KIRIKKALE BELEDİYESİ ORADA”
Kırıkkale Belediyesi’nin bu özverili çalışmaları ise sosyal medya kullanıcılarının gözlerinden kaçmadı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, “Arkadaş, Kırıkkale Belediyesi nasıl bir organizasyon? Hangi kanalı açsam adamların ekipleri oradaydı. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Belediye başkanına üstün hizmet ödülü verilsin.” yorumlarında bulundu.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.