Kırıkkale kabuk değiştiriyor 

Kırıkkale kabuk değiştiriyor 
43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale, belediye hizmetleriyle adeta kabuk değiştiriyor. İçme suyundan asfalta, kaldırımdan park alanlarına, bilimsel alandan ROKETSAN yatırımına kadar birçok ça

BAŞKAN SAYGILI: “BİZ SADECE BUGÜNÜN DEĞİL, GELECEĞİN KIRIKKALE’SİNİ İNŞA EDİYORUZ” 

AZ BÜTÇEYLE BÜYÜK YATIRIM
Kırıkkale’nin sorunsuz bir şehir haline gelmesi amacıyla 2021 yılında ihaleleri gerçekleştiren 20 projenin çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın ‘20 dev proje’ olarak tanıttığı çalışmalar şehrin her alanında tüm hızıyla sürüyor. Şehrin gelecek yıllardaki doğabilecek problemleri ortadan kaldıracak olan projeler ile kentin görünümü de yeni bir görünüme kavuşmuş olacak. Yapılan ihaleler ile belediye bütçesinin en azami imkanları kullanılarak yapılan büyük yatırımlarla Kırıkkale yeni bir kimlik kazanıyor. 


SAYGILI: “HALKIMIZIN HİZMETKARIYIZ”
Şehir genelinde devam eden çalışmaları Gazetekale’ye anlatan Saygılı, “2021 yılı sonunda Kırıkkale’mize müjdelediğimiz Kırıkkale’mize “Dev Projeler” olarak adlandırdığımız projeler çok şükür tüm hızıyla eksiksiz ilerliyor. Önce Allah’ın rızasını kazanmak ve değerli halkımızın hizmetkarı olmak. Bu manada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her dönem gündemine gelen Etiler Köprülü Kavşak’ta yaşanan trafik sorununu kökten çözüyoruz. Köprülü kavşak bittiğinde şehrimizin modern bir trafik akışına sahip olacak.”


EKONOMİK SIKINTILAR ENGEL OLMADI 
‘’Bu projeleri yaparken sadece mimari olarak değil, finansman olarak da planlamasını yapıyoruz. Yeni projeler olduğu zaman bu ekonomik sıkıntılar tabi ki bizi de etkileyecektir. Ama bu projeler devam eden projeler, sıkıtımız yok, bitmek üzere. Belki çok küçük noktalarda zorlandığımız durumlar olabilir. Ama bunun ötesinde ciddi sıkıntılar olacak durum yok. Yapmış olduğumuz tüm projeler Belediyemizin günlük faaliyetlerine bütçesine engel teşkil etmeyecek şekilde planlandı. Şuan devam eden büyük projelerimizin hiç biri yarım kalmayacak, hepsi tamamlanacak şekilde planlanmış durumda.”


KIRIKKALE’YE SÖZÜMÜZÜ TUTTUK 
Kırıkkale’nin en iyi yatırımı alması amacıyla sözlerini tuttuklarını ifade eden Saygılı, “Bu çalışmalarımızla birlikte inşallah Kırıkkale adeta kabuk değiştirecek ve yeni bir görünüme kavuşacaktır.  Bu projeler inşallah kısa sürede bitireceğiz. Son dönemde yapılan çalışmaları, Kırıkkale tarihinde ki belediyecilik çalışmaları ile sadece 6 ayda yapılan çalışmalar teraziye koyduğunuz zaman bu dönem fazla gelir. Yaptığımız tüm eserler Kırıkkale’nin değeridir, bizden sonraki nesillerin ihtiyacıdır. Biz sadece bugünün Kırıkkale’nin değil, geleceğin Kırıkkale’sini da planlıyoruz.”


YENİ PROJELER İÇİN İHALE YAPILACAK 
“Bu çalışmalardan bazıları geçtiğimiz yıl ihalesini yaptığımız projeler bu yılda yine yeni projeler için ihale gerçekleştireceğiz. Bilim Merkezi, Buz Pisti, Asfalt, Andezit, Yürüyüş yolu, Belediye Otobüslerinin hizmete alınması, Etiler-Sanayi arası, Bahçelievler, Yenimahalle olmak üzere 3 yeni park. İki parkımızı ise modernize etme, Mahalle Konakları ve Mahalle Sahaları, Yeni Mezarlık alanı çalışmaları sürüyor. Bunlara ek olarak bu yıl içinde Oto galericiler Sitesi ve Yeni Ardiyesiler sitesi içinde ihale aşamasına geçmeyi planlıyoruz. 


20 DEV PROJE 
1.Halifeli yeni içme su kaynağı-Çullu su kaynağı
2.Trafik sinyalizasyonu ve yapay zeka akıllı kavşak projesi
3.Etiler Dörtyol Kavşak projesi
4.Akıllı ulaşım bilim parkı projesi
5.168 bin ton asfalt, 382 bin m2 kilit parke, 182 km sathi kaplama, 81 bin 700 m2. 29 bin 800 m2 yürüyüş yolu, 4000 adet Newjersey, 6 bin 500 m2 kompetanlı boya
6. Mahallelere 5 adet park alanları
7. Yeni 41 adet araç parkı kazandırılacak. Kiralık araç kalmayacak
8.9 adet mahalle konağı, 10 adet yeni spor sahaları
9.Ardiyeciler sitesi projesi (Ardiyeciler sitesi şuaınki yerinden kaldırılarak yeni yerine taşınacak.
10.Şehir Mezarlığı projesi
11.Galericiler sitesi projesi
12.Küçük sanayi sitesinin taşınma projesi
13.Zafer Caddesi sağlıklaştırma projesi
14.GES temiz enerji projesi
15.Millet bahçesi projesi
16.Kent yönetim değerlendirme ve izleme merkezi
17.Kırıkkale Gençlik merkezi projesi
18.Yeni pazar yerleri yapımı projesi
19.15 bin dekar alana Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Merkezi
20.25 bin dekar alana ROKETSAN yatırım planı projesi
Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.