Kırıkkale Üniversitesi’nde 2022 yılı değerlendirildi 

Kırıkkale Üniversitesi’nde 2022 yılı değerlendirildi 
Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda 2022 yılını değerlendirme ve 2023 yılını planlama toplantısı yapıldı.

KAPSAMLI OLARAK BİLGİ VERİLDİ 
2022 yılını değerlendirme ve 2023 yılını planlama toplantısı kapsamında akademik birimleri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeliyle bir araya geldi. Konuşmasına depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, istatistikî verilerle beraber akademik personel, bölümler, öğrenci sayıları, yapılan akademik çalışmalar ile 2023 yılı plan ve hedefleri hakkında kapsamlı olarak bilgi verdi.

EN GENİŞ ÖĞRENCİ GRUBUNA SAHİP
Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, konuşmasına Kırıkkale Meslek Yüksekokulunun yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı idari ve akademik personele teşekkür etti. Hem idari hem de akademik noktada eksiklikler ve ihtiyaçların giderilmesi bağlamında her zaman ellerinden gelen tüm katkıyı sağlayacaklarını belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Kırıkkale Meslek Yüksekokulunun temel özelliği üniversitemizin çekirdeğini oluşturuyor. Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, en geniş öğrenci grubuna sahip.” 

ULUSAL STAJ PROGRAMINA KAYITLARI ÖNEMLİ
“Dolayısıyla bütün kriterler bağlamında öğrenci memnuniyeti öne çıkıyor. Öğrencilerimizi kütüphane kullanımı konusunda teşvik etmenizi sizlerden istiyor ve destek bekliyoruz. Öğrencilerimizin hem stajda hem de mezuniyet sonrası istihdam bağlamında isabet oranını artırabilmek için bizim mezun sistemimize kayıtları hem yetenek kapısına kayıtları hem de ulusal staj programına kayıtları son derece önemli. Şu anda mezun sistemimizde yaklaşık yüzde yirmi.  Çalıştay programımızın içinde İslami İlimler Fakültemizde bu oran yüzde elli. Yani mezunlarının yarısı mezun sistemimizin içine girmiş.” 

İSTİHDAM EDİLMELERİ SAĞLANACAK
”Bu ortalamayı yükseltmek için; özellikle Meslek Yüksekokullarında hocalarımızın öğrencilerimizle çok yakın teması olduğunu biliyorum. O yüzden sizlerden gündeminize mezun sistemine katılımlarını teşvik etmek, diğer yandan yetenek kapısına ve ulusal staj programına öğrencilerimizin kaydolmalarını sağlamanızı istiyorum. Bu sayede hem öğrencilerin daha nitelikli yerlerde staj yapmalarını hem de mezuniyet sonrasında olabilecek en iyi yerde istihdam edilmeleri sağlanacak” dedi. sorumluluk, uluslararası ilişkiler ve sektörel ilişkiler var. Bu kriterlerin hepsinde iyiyiz. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) göstergelerinde de iyiyiz. Dolayısıyla yapmış olduğunuz çalışmalar dışarıdan bakanlar tarafından beğeniliyor. Ayrıca uluslararası açıdan da başarılara imza attık. Üniversitemiz ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girdi. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Bugüne kadar yaptığınız katkılar ve emekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.