Kırıkkale Üniversitesi’nden dünya sıralaması 

Kırıkkale Üniversitesi’nden dünya sıralaması 
Kırıkkale Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2023 Dünya Üniversite sıralamalarında 1501+ bandında yer aldı.

RAPORTÖR STATÜSÜYLE LİSTELENDİ
Kırıkkale Üniversitesi, Times Higher Education 2023 Dünya Üniversite Sıralaması'nda, 104 ülke ve bölgeden 1799 üniversite sıralamada yer almayı başardı.. Bunların dışında, veri sağlayan ancak sıralamada yer almak için uygunluk kriterlerini karşılayamayan 526 üniversite daha "raportör" statüsüyle listelendi. Bu yılki sıralamada, 2500'den fazla kurumdan veri toplanmış ve 15.5 milyondan fazla araştırma yayınında 121 milyondan fazla atıf incelendi. Ayrıca, dünya çapında 40.000 bilim insanından toplanan anket cevapları analiz edildi. 

DEĞERLENDİRMELERE GÖRE OLUŞTURULMAKTA
Dünya Üniversite Sıralamaları, her biri yükseköğretimde mükemmelliğin önemli bir alanını temsil eden 5 başlık altındaki değerlendirmelere göre oluşturulmakta. Öğretim (Teaching), Araştırma (Research), Atıflar (Citations), Sanayi geliri (Industry income) ve Uluslararası görünüm (International outlook).Kırıkkale Üniversitesi en yüksek sıralaması 856. sırada yer aldığı Araştırma (Research) başlığı oldu. Bunu 1428. sırada yer aldığı Öğretim (Teaching) ve 1523. sırada yer aldığı Atıflar (Citations) başlığı takip etmekte.

HEDEF ODAKLI ÇALIŞMASININ SONUCUDUR
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bu başarı öğretim elemanları ve idari kadromuzun tümünün hedef odaklı çalışmasının sonucudur, kendilerine teşekkür ederim.  
Önümüzdeki dönemde daha üst sıralarda yer almak için çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Üniversitemizin yakın geleceğin büyük Türkiye’sinin orta ve yüksek teknolojili ürünler için Ar-Ge ve eğitime daha fazla çaba göstereceğiz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.