Kırıkkale’de 10 bin 250 depremzede var

Kırıkkale’de 10 bin 250 depremzede var
Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar, farklı illere tahliye edilmeye başladı. Şuana kadar deprem bölgesinden toplamda 1 milyon 116 bin 40 depremzede tahliye edildi.

EN ÇOK DEPREMZEDE ANKARA’DA
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem meydana geldi. Bu depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’da büyük yıkıma yol açtı. Bu bölgede bulunan depremzede vatandaşlar ise Türkiye’nin diğer illerine tahliye edilmeye başladı. 24 Şubat 2023 tarihi itibariyle, depremin yaşandığı bölgelerden toplamda 1 milyon 116 bin 40 kişi tahliye edildi. Tahliyeler sonucu en çok depremzedenin yerleştirildiği il 205 bin 454 ile Ankara oldu. Kırıkkale’ye ise toplamda 10 bin 250 depremzede geldi.

TÜM İLÇELERDE DEPREMZEDE VATANDAŞLAR BULUNUYOR
Kırıkkale’de bulunan depremzede vatandaşların bir kısmı kendi imkanları ile evlerde, akraba veya tanıdıklarının yanında kalırken, bir diğer kısmı ise Kredi Yurtlar Kurumu’nda ve kamu kurum misafirhanelerinde kalıyor. Kırıkkale Merkez başta olmak üzere, Kırıkkale’nin tüm ilçelerinde depremzede vatandaşlar bulunuyor.

Haber: Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.