Kırıkkale’de Cumhuriyet bayramı bir başka güzel 

Kırıkkale’de Cumhuriyet bayramı bir başka güzel 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri başladı. Cumhuriyetin kuruluş yılına özel Jandarma ekipleri tarafından sergilenen gösteriler adeta nefes kesti. 

ZAFER CADDESİ’NDE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar, Mehteran Takımı ve Atlı Birliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'de gösteri yaptı. Kırıkkale Belediyesi önünde bir araya gelen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı ekiplerle Zafer Caddesi'nde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

VATANDAŞLARDAN JANDARMA’YA BÜYÜK ALKIŞ 
Jandarma Mehteranın marşları ile düzenlenen yürüyüş, Zafer caddesi boyunca devam etti.  Yürüyüş esnasında vatandaşlar jandarma teşkilatına büyük alkış ve tezahüratla destek verdi. 
Mehteran takımı ve protokolün eşlik ettiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Mehteran takımı Cumhuriyet Meydanı’nda uzunca bir süre gösterisine devam etti. 

HELİKOPTELERİN SINIRLARINI ZORLADILAR
Mehteran takımının gösterisinin ardından Jandarma Havacılık Başkanlığı’na bağlı Çelik Kanatlar sahneye çıktı. Adeta helikopterlerin sınırlarını zorlayan başarılı Türk pilotlar, yaptıkları gösteriler ile izleyenlerin nefesini kesti. Helikopter kullanmadaki yetenek ve tecrübelerini ortaya koyan Jandarma Çelik Kanatlar, Kırıkkaleli vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

YÜZLERCE VATANDAŞ İLGİ GÖSTERDİCİ 
Helikopterle gerçekleştirilen gösterinin beğeni topladığı etkinlikte, vatandaşlar özellikle komando ekiplerine ilgi gösterdi. Vali Tekbıyıkoğlu, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını erken başlattıklarını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Çelik Kanatlar, Mehteran Takımı ve Atlı Birliği'nin Kırıkkale'de bulunduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, "Kırıkkale, nüfusuna oranla en fazla şehit veren illerden biri. Bugün Jandarma Genel Komutanlığımızın sayesinde, Valilik ve belediyemizin de katkılarıyla güzel bir programa ev sahipliği yaptık. Cumhuriyetimizin ilanının 99'uncu yıl dönümü şimdiden kutlu olsun” dedi.

Haber: Burak Çalışkan Foto: Furkan Efe Çokal (Stajyer) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.