Kırıkkale'de yapılan kavurmalar deprem bölgesinde dağıtıldı

Kırıkkale'de yapılan kavurmalar deprem bölgesinde dağıtıldı
Kırıkkale'de deprem bölgesine yardımlar kesintisiz bir şekilde devam ederken, Kırıkkaleli besicilerin bağışladığı 590 küçükbaş hayvan Kırıkkale mezbanesinde kesilip kavurma yapıldıktan sonra paketlenerek deprem bölgesine

CANLI HAYVAN DESTEĞİNDE BULUNDULAR 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırıkkale'de de yardımlar kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Kırıkkale Belediyesinin organizesinde, Kırıkkale Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği katkıları ve Kırıkkaleli besicilerin Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesine gönderilmek üzere kavurma yapılmak üzere canlı hayvan desteğinde de bulundu.

590 ADET KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TOPLANDI
Kırıkkale Belediyesinin çağrısı ile başlatılan yardım kampanyasına Kırıkkale’nin köylerinde becilik ile uğraşan çiftçiler 590 adet küçükbaş hayvan bağışında bulundu. Kırıkkale Belediyesince köylerden toplanan bu koyun ve keçiler kavurma yapılmak üzere mezbahanede kesimi yapıldı. Kırıkkaleli esnafının katkıları ile de etler kavurma yapıldıktan sonra Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesine gönderildi.

KIRIKKALELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Asrın afetinin ilk anından itibaren depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 14 gündür bulunan Saygılı, Kırıkkale’den gönderilen araçları karşıladı. Saygılı, Kırıkkaleli besicilere teşekkür ederek "Birliğin katkıları ile toplanan küçükbaş hayvanlardan yapılan kavurmaların ilk partisi Pazarcık'a ulaştı. Hemşehrilerimin hayırlarını Allah kabul etsin. Emin olsunlar ki bu hayırları yerlerine ulaştı. Rabbim onlardan razı olsun. Bir kez daha Kırıkkaleli olmaktan gurur duyuyorum. Paketlenmiş şekilde buraya gelen kavurmaları çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzede vatandaşlarımıza dağıtımına başladık" ifadesini kullandı.

KIRIKKALELİ BECİCİLER DE YARDIM İÇİN KOLLARI SIVADI 
Kırıkkale Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy'da yaşanan depremin kendilerini çok etkilediğini söyleyerek; "Milletimize çok geçmiş olsun. Çok büyük yıkım çok büyük felaket. Tüm Türkiye gibi kayıplarımıza çok üzüldük. Ama devletimiz ilk andan itibaren yaraları sarmak için çok büyük çaba harcıyor. Bizde Kırıkkaleli besiciler olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
“Çağrımıza Kırıkkaleli besiciler kulak verdi ve 590 adet canlı küçükbaş hayvanı Kırıkkale Belediyemizin katkıları ile tüm köylerimizden topladık. Toplanan bu küçükbaş hayvanlar kavurma yapıldıktan sonra başkanımızın koordinesinde bulunan Pazarcık ilçesine getirdik. Ben üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum. İyi varlar” dedi.  Soğuk hava araçları ile deprem bölgesine vakumlanmış şekilde ulaştırılan kavurmalar, akşam saatlerinde çadırkentlerde yaşayan depremzede vatandaşlara dağıtıldı. 

Haber: Burak Çalışkan 
 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.