Kırıkkalelileri buluşturan iftar

Kırıkkalelileri buluşturan iftar
Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler Dernek Başkanlığını Abdullah Talu’nun yaptığı Sincan 71 Kırıkkaleliler İl ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel hale getirdiği iftar programında bir araya geldi. Kur’an tilaveti ile başlayan gece hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler Dernek Başkanlığını Abdullah Talu’nun yaptığı Sincan 71 Kırıkkaleliler İl ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel hale getirdiği iftar programında bir araya geldi. Kur’an tilaveti ile başlayan gece hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

BİRLİKTE DUA ETTİLER

Sincan 71 Kırıkkaleliler İl ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel hale getirdiği iftar programında Kırıkkalelileri buluşturdu. Dernek Başkanlığını Abdullah Talu’nun yaptığı programı Sincan Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirildi. Kur’an tilaveti ile başlayan program açılan sonrası edilen dualarla devam etti.

ÜST DÜZEY KATILIM

İftar programına Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Akbulut, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Eski Kırıkkale milletvekili Recep Mızrak, Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Etimesgut Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Abdullah Polat, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Çetin, Kırıkkale İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı İsmail Yılmaz Taşpınar, Sincan Şoförler Odası başkanı İsa Yalçın, AK Parti Meclis Üyesi Murat Gürler, Kırıkkaleli işadamı Haydar Albayrak, Kırıkkaleli işadamı Mehmet Canka, Başak Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atilla Yüce, Kırıkkaleli İşadamı İdris Aykıl, Etimesgut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Tolga Pekdoğan, Sincan Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Anıl Özkan, Etimesgut Kırıkkale Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Aksoy, Çalışma Bakanlığı Müfettişi Fatih Bulut, MHP Sincan ilçe yönetimi ve Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu’na bağlı dernek başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE BİRLİKTEYİZ

Gecenin ev sahipliğini yapan Sincan 71 Kırıkkaleliler İl ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Talu davetlilere yönelik yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Saygıdeğer misafirlerimiz, federasyon başkanımız, Kırıkkale ili ve ilçeleri dernek başkanları, değerli işadamlarımız, bürokratlarımız ve siyasi parti başkanı ve temsilcileri derneğimizin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar yemeğine hepiniz hoşgeldiniz. Geçen yıldan bu zamana kadar bir yıl içerisinde dernek yönetimi olarak hemşerilerimizin iyi gününde, kötü gününde birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek gerekli çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda bize güç katan saygıdeğer hemşerilerimiz her zaman yanımızda olmuştur. Bizde Sincan 71 Kırıkkaleliler Derneği olarak onların yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca bizlerle beraber çalışan, gayret gösteren değerli üyelerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum ve iftarımızı onurlandırdığınız için minnetlerimle afiyet olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KIRIKKALELİLERİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Etimesgut Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Abdullah Polat’ta gecenin önemini anlatan kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi, “Siz değerli misafirlerimiz öncelikle her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Sincan’daki Kırıkkaleliler birlik ve beraberlik iftar programına hoş geldiniz. Kırıkkaleliler olarak elimizden geldiği kadar Kırıkkalelilerin birlik ve berberliğine devam edeceğiz. İnşallah aramızda her kim bizim beraberliğimize fitne fesatlığı sokmaya çalışırsa bizler var gücümüzle bu zamana kadar çalıştık ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar bizlerden desteklerinizi esirgemediğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum ve Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin” şeklinde konuştu.

BERABERLİĞİMİZİ DAİMA MUHAFAZA ETMELİYİZ

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya da konuşmasında, “Saygıdeğer misafirlerimiz bu akşam ki iftarımızı düzenleyen dernek başkanı Abdullah Talu ve yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Abdullah Talu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği bu programı layığı ile yapıyor. Biz Kırıkkaleliler olarak her yerde olduğu gibi Sincan’da da birlik ve beraberliğimizi oluşturmuş ve bunu muhafaza etmiş bulunmaktayız. Ama daha iyi pekiştirebilmek ve daha ileriye gitmek, sayımızı arttırmak için mücadelemiz devam etmektedir. Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu olarak bir kısım etkinlikler yapıyoruz. En son geçen hafta dört gün  Keçiören Belediyesi’nde yapılan organizasyonda Kırıkkale’ye bir Kültür Evi verildi. Burada dört gün boyunca Kırıkkale’yi tanıtmamızda çok etkin rol oynadık. Finalde çok değerli Kırıkkaleli sanatçılarımız oldu ve çok güzel eğlendik. Bu organizasyonda Kırıkkalelilerin birlik ve beraberliğimizin mührü vuruldu. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum ve herkese afiyet olsun” dedi.

CUMHURİYET ŞEHRİYİZ

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’de gecede yaptığı konuşmada, “Kırıkkale yoğun göç almış Türkiye’nin mozaik bir şehridir. Tam bir Cumhuriyet şehridir. O kadar şehit vermemize rağmen devletten karşılığını alamadığı zaman küsmeyen yiğit insanların olduğu güzel bir memleketimiz var. Kırıkkaleli olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Türkiye olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Zaten bu coğrafya her zaman zordu. Bizler birlik ve beraberliğimizle, bu iftar programımızda sergilediğimiz dayanışma gibi bu oyunu bozacağız. Sizlerden özellikle istirhamım var. Dönemsel sıkıntılarımız ve acılarımız var. Ama bu acılarımızdan Türkiye’yi daha büyük bir belalara, acılara ve daha büyük felaketlere yönlendirmek isteyen kripto yapılanmalar var. 15 Temmuz’da bunun örneği gösterildi. Bu yapılanmanın askeri ayaklanmasını defettik ama ekonomik, siyasi, diplomatik her türlü ihaneti devam ediyor. Onun içindir ki biz sadece bize gösterilmeye çalışan oyunlara düşmeyelim. Bizde siyasetçiler olarak hemşerilerimizi uyarmak ve bilinçlendirmek ve milletimizi uyanık hale getirmek zorundayız. Bu tür hemşeri iftarlarını önemsiyorum. İnşallah hiçbir zaman birlik ve beraberliğim bozulmaz. Kırıkkaleli olarak Ankara’da ciddi bir potansiyelimiz var. Ankara’da söz sahibi olmanın yolu bu tür dernek, vakıf, federasyon toplantılarından geçiyor. Fedakarlık eden herkes temsilde olması lazım. Temsilde olmanın yolu da birlik ve beraberlikten geçiyor. Önce biz kapımızın önünü temizleyeceğiz. Özellikle İstanbul Büyükşehir belediyesinde oynanan oyunu bozmak için hepimizin çalışması ve İstanbul’da yaşayan eş, dost ve akrabalarınızı bilinçlendirip uyarmamız gerekiyor. İstanbul’u Türkiye ve Atatürk düşmanlarına kaptırmamamız gerekiyor. İstanbul giderse Türkiye gider. Bunun içindir ki 23 Haziran’a kadar bıkmadan usanmadan Türkiyemiz üzerine oynanan oyunları bozmaya çalışacağız. Hepinize afiyet olsun diliyorum” dedi.

KIRIKKALE’NİN BENDE YERİ ÇOK FARKLIDIR

AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan’da kürsüye gelerek şunları söyledi, “Saygıdeğer misafirlerimiz hepiniz hoşgeldiniz diyerek sözlerine başlamak istiyorum. Ne kadar Kırşehirli de olsan Kırıkkale’nin bende yeri çok farklıdır. Biz Anadolu insanıyız ve bu anlayışa ve ruhuna sahip olarak hiç kimse bizim birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacaktır. Elbette Türkiye birtakım sorunlar yaşayacaktır. Biz ne kadar güçlü olursak, ne kadar büyük olursak sadece kendi iç coğrafyamızda değil bölgemizde politika belirleyen bir güç haline gelirseniz elbette bizimle birileri uğraşacaktır. Allah’ın izniyle Türkiye olarak biz bu mücadeleden hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozmayalım. Onun için diyorum ki ramazan ayının başı rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluşa vesile olan Ramazan ayımızı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bizleri bu iftar programına davet eden dernek başkanı Abdullah Talu’ya teşekkür ediyorum ve hepinize afiyet olsun diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Gecenin sonunda iftar programına katılan davetliler hatıra fotoğrafı çekiminin ardından birbirlerine veda ederek bir başka programda buluşmak üzere geceden ayrıldılar.

 

Kaynak: İL gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.