Kitap dostu ilçe Yahşihan 

Kitap dostu ilçe Yahşihan 
Sosyal ve kültürel alanda etkinliklere imza atan Yahşihan Belediyesi, eğitim odaklı çalışmalara da büyük önem veriyor

BAŞKAN TÜRKYILMAZ, OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK AMACIYLA 7’DEN 70’E HERKESE KİTAP HEDİYE EDİYOR 

 

BİNLERCE KİTAP HEDİYE EDİLDİ 
Düzenlediği her etkinlikte 7’den 70’e her kesimi kitapla buluşturan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, ilçede bütün vatandaşların okuma alışkanlığı kazanması amacıyla çalışma sergiliyor. Binlerce kitabı çocuklara ve aile bireylerine hediye eden Türkyılmaz, yaptığı bu farkındalık oluşturan davranışıyla herkesin takdirini toplamaya devam ediyor. Özellikle çocukları kitap hediye ederek sevindiren Türkyılmaz, aracında ve makamında bulundurduğu kitapları hediye ederek her kesimin gönlünü kazanıyor. 

EŞEKLE KİTAP DAĞITIP FARKINDALIK OLUŞTURDU 
‘Kitap dostu’ ilçeler arasında ilk sıralarda yer alan Yahşihan’da her bireyin günde en az 1-2 saat kitap okuması hedefleniyor.  ‘Kitapların Işığında Gençlik Kampı’ adı altında her yıl etkinlik yapan Başkan Türkyılmaz, bu etkinliğinde de kitapları okuyucularıyla buluşturmuştu. 2019 yılında ilk kez ‘Kitapların Işığında Gençlik Kampı’ düzenleyen Türkyılmaz, kütüphanede kitap okuyan olmadığı için kitapları eşeklere yükleyip dağıtan “Eşekçi kütüphaneci Mustafa Güzelgöz” gibi eşekle kitap dağıtarak farkındalık oluşturup dikkatleri üzerine çekmişti.


GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ 
Okuyan bir ilçe Yahşihan hedefleri olduklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kaliteli eğitim alması ve bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla Yahşihan Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okuma alışkanlığı, çocukların kitap okumayı zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken çok önemli bir beceridir. Aileleri ve öğretmenleri gibi bizler de çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için kendimizi sorumlu hissediyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR YETER Kİ KİTAP OKUSUN
Türkyılmaz, “Bu nedenle özellikle kırsal mahallelerimizde çocuklara birbirinden güzel kitaplar dağıtıyoruz. Makamımıza gelen herkese kitap hediye etmeye gayret sarf ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana binlerce okuma kitabı ve boyama kitapları dağıttık ve dağıtmaya da devam edeceğiz. Çocuklar yeter ki kitap okusun. Mesleği ne olursa olsun. Kitap okuyan bir çiftçimiz olsun, kitap okuyan bir esnafımız olsun. Kitap okusun ufukları açılsın, hayalleri olsun” şeklinde konuştu.


Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.