Kızılay’dan çocuklara oyuncak kampanyası 

Kızılay’dan çocuklara oyuncak kampanyası 
Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi, dezavantajlı aile çocukları ile ilgileniyor.

ÇOCUKLAR ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMIYOR 
Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi, faaliyetlerle vatandaşların takdirini sağlıyor. Kızılay başlatmış olduğu oyuncak kampanyası ile yine gönülleri feth etti. Kızılay maddi imkansızlıktan dolayı çocuklarına oyuncak alamayan dezavantajlı ailelerin çocuklarına oyuncak alma kampanyası başlattı. Kampanya ile 1000 çocuğa 12 parçadan oluşan çocuk oyuncak ev seti hediye edeceklerini söyleyen Şube Başkanı Mustafa işler, “Kızılay olarak dezavantajlı ailelerimizi kendi ailemiz gibi görüyoruz ve ailemizde oluşabilecek ve oluşan sorunlara nasıl önem veriyorsak aynı şekilde dezavantajlı ailelerimizin sorunları da bizleri ilgilendiriyor” dedi.

HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ 
İşler, “Dezavantajlı ailelerimizin çocukları ailelerimizin maddi sıkıntılarından dolayı çocukluğunu yaşayamıyor. Evlerini ziyaret ettiğimiz ailelerin evlerinde çocukların oynayabileceği hiçbir oyuncak yok. Çoğu ailelerimizin evlerinde bir küçük televizyon bile yok. Bu ailelerimizin çocukları evlerinde günlerini sizce nasıl geçiriyorlar. Gerçekten tahmin etmesi güç. Ev ziyaretlerimiz ile öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki sekiz dokuz yaşına gelmiş çocuklarımız ağzında emzik ile geziyorlar. Maddi imkansızlıktan dolayı ve aile problemlerinden dolayı çocukluğunu bir oyuncakla dahi yaşayamayan çocuklarımızın psikiyatri ilaçlarını kullandıklarını gördük.”

ÇOCUKLARIMIZA ÇOCUK OLDUKLARINI HATIRLATACAĞIZ 
“Kızılay olarak dezavantajlı ailelerimizin her sorunu kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Ailelerimizin çocuklarının bu sorunu için bizlerde bir şeyler yapmalıydık ve çocuklarımızın çocuk olduklarını hatırlatmak, onların hayal dünyalarını geliştirmek, kabiliyetlerini geliştirmek, hayata hazırlıklar yapmak maksadıyla  onlara oyuncak hediye edeceğiz. Çocuklarımıza oyuncak almak için oyuncak kampanyası başlattık. Hedefimizde 1000 çocuğumuza 12 adet oyuncaktan oluşan çocuk oyuncak ev seti almak. Bu sayede evinde oyuncağı olmayan çocuklarımızın oynamak isteği oyunu oynayabilmesi için gerekli oyuncak listesi hazırladık” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.