Koç topluluğu spor şenliği 30 yaşında

Koç topluluğu spor şenliği 30 yaşında
Türkiye’nin ilk kurumsal şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, 30’uncu yaşında 3 kıta, 17 farklı ülkedeki 32 şirketten 6 bine yakın sporcuyu buluşturdu.

Türkiye’nin ilk kurumsal şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, 30’uncu yaşında 3 kıta, 17 farklı ülkedeki 32 şirketten 6 bine yakın sporcuyu buluşturdu. Arçelik’in Pakistan ve Samsun takımları masa tenisinde rakip oldu. Otokoç Macaristan ile Tüpraş Kırıkkale mücadele etti. Mini futbolda, futbolun beşiği 2 ülke İngiltere ve Fransa şenlikte karşılaştı.

 

Türkiye’nin ilk kurumsal şenliği olan Koç Topluluğu Spor Şenliği, 30’uncu yaşını coşkuyla kutluyor. Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı Koç Topluluğu Spor Şenliği, 30’uncu yaşını kutluyor.Koç Topluluğu’nun küresel vizyonu doğrultusunda son 3 yıldır uluslararası bir şenliğe dönüşen organizasyon bu yıl 3 kıta, 17 farklı ülkedeki 32 şirketten 6 bine yakın sporcuyu buluşturdu.

 

Şenliğin kapanış töreni kapsamında Romanya’dan Pakistan’a, Norveç’ten Çin’e uzanan 17 ülkeden 150’ye yakın sporcu İstanbul’a geldi. Pazar günü gerçekleşen şenliğin kapanış töreni festival havasında geçerken Koç Topluluğu Spor Kulübü’nün Bağlarbaşı Korusu 8 bine yakın Koç’luyu bir araya getirdi. Topluluk şirketlerinin desteğiyle sabah erken saatlerden itibaren çalışanlara yönelik aktiviteler gerçekleştirilirken, Koç çalışanları aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi.

 

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından 16 Şubat-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında futbol, 3x3 basketbol, bowling, atletizm, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, masa tenisi, yelken, satranç, bisiklet, kürek, kros, plaj voleybolu ve badminton branşlarında düzenlenen Koç Topluluğu Spor Şenliği kapsamındaki müsabakalarda 461 takım mücadele etti. Bu yıl ilk kez Samsun’un da eklenmesiyle İstanbul, Adana, Ankara, Bursa ve İzmir olmak üzere toplam 6 bölgede müsabakalar düzenlendi. Organizasyon kapsamında yarışan kadın sporcuların sayısı ise yüzde 27 artarak 820’ye ulaştı. Etkinlikte bu yıl ilk defa emeklilere özel kategori açıldı. Koç Topluluğu Emeklileri tenis, bowling ve satranç branşlarında yarıştı.

 

Şenliğin, Koç Topluluğu Spor Kulübü bünyesindeki Bağlarbaşı Korusu’nda gerçekleşen final müsabakaları ile madalya ve kupa töreni, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, Grup Başkanları, Genel Müdürler, Koç Topluluğu çalışanları ve ailelerinin de katılımıyla mini bir olimpiyat kapanış töreni havasında gerçekleşti. Şenliğin final günü Koç Topluluğu çalışanları ve aileleri için gün boyunca aktiviteler düzenlendi. Ayrıca, Fenerbahçe Beko Basketbol Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu, oyuncu Nicolo Melli, Genel Menajer Maurizio Gherardini, Fenerbahçeli milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Türk basketbol camiasının önemli isimlerinden Orhun Ene ve Wimbledon kazanan tek Türk sporcu olan Yankı Erel hem ödül töreni hem de etkinlik alanında Koç Topluluğu çalışanları ve aileleri ile buluştu.

 

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Şenliğimize 17 ayrı ülkeden çalışma arkadaşlarımız geldi. En güzel şey de bu etkinliğe çocukların gelmesi. Geldiğimiz noktada burada da Koç Topluluğu’nun global bir şirket olduğunu görüyoruz. Bu şenliğin arkasında çok büyük bir emek var. 4 yıl önce ödül töreninde 800 kişiydik. Bugün 6 bin sporcuya eriştik. Bu gördüğüm sahneyle gurur duyuyorum. Daha nice yıllar Koç Topluluğu Spor Şenliği’nin büyüyerek devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.