Kutluca: “Ülkemizde insan canı bu kadar ucuz olmamalı!”

Kutluca: “Ülkemizde insan canı bu kadar ucuz olmamalı!”
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, haftalık basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BETONLAŞMAYLA ÇÖZÜM BULUNAMAZ 
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca; haftalık basın açıklamasında, iktidarın uyarıları dinlemeden, yine kendi bildiği gibi hareket ettiğine dikkat çekerek, iktidarın çözümü değil algıyı tercih ettiğinin altını çizdi. Kutluca, “Şefkat ve merhameti değil öfke ve nefret dilini tercih ettiniz, en azından bu kez kucaklayıcı olabilirdiniz fakat siz yine kutuplaştırmayı tercih ettiniz! ‘Beton karın doyurmaz’ dedik, ‘Aşırı ve yanlış betonlaşma öldürür’ dedik, dinletemedik; şimdi yine insanı değil inşaatı önceliyorsunuz; hem de müthiş bir acelecilikle!” diye konuştu. Deprem ile birlikte 16 gündür ülke ve millet olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden Kutluca, yaşanan deprem felaketinin sadece bölgeyi değil tüm Türkiye’yi sarstığını kaydetti. Kutluca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifa niyaz etti.

DEPREME HAZIRLIK KONUSUNDA NELER YAPILMADI?
Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Kutluca, bilinen gerçeğe rağmen yeterli hazırlık ve önlemlerin alınmadığını belirterek, “Deprem öncesi ciddiyetsizlik, deprem anındaki acziyet ve sonrasında koordinasyon konusundaki beceriksizlik maddi ve manevi kayıplarımızı kat be kat artırmıştır. Bu bölgede, tarihi tam olarak bilinmese de, tahmini olarak beklenen bir deprem konusunda onlarca uzman, yüzlerce kez uyarmıştı. Yapılması gereken hazırlıklar hususunda belki binlerce rapor hazırlanmış; Allah aşkına hangisi dikkate alındı? Depreme hazırlık konusunda neler yapıldı, daha doğrusu neler yapılmadı?” dedi.
ÜLKEMİZDE İNSAN CANI NEDEN BU KADAR UCUZ?
Depremin ardından ortaya çıkan yıkıma ilişkin olarak iktidara bazı sorular yönelten Kutluca, vatandaşların ve muhalefet partilerinin sorularının da iktidar tarafından yanıtlanması gerektiğini belirterek, “Deprem öncesi defalarca kez hatırlattığımız hususları şimdi bir kez daha soruyoruz: AFAD başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız yeterli ve liyakatli kadrolara sahip miydi? Özel İletişim Vergisi başta olmak üzere, toplanan vergiler bugüne kadar nerelere harcanmıştır? İmar aflarıyla birtakım mağduriyetlerin giderilmesinin yanında, ‘oy kaygısıyla’ kaç bin hasarlı bina görmezden gelinmiş ve bunlardan kaçı bu depremde yıkılmıştır? Bugüne dek Türkiye genelinde; kaç bina kontrol edilmiş, kaçında hasar tespit edilmiş ve bu tespit edilenlerin kaçı için işlem yapılmıştır?”

BİZ DE VATANDAŞLARIMIZ İLE NOTLARIMIZI ALDIK
İktidarın tepkileri ve sorulan soruları not alıyoruz ifadelerini hatırlatan Kutluca, asıl uzmanların uyarılarının not alınması gerektiğinin altını çizerek, “Geldiğimiz noktada, işte tüm bunlar sorulmasın, dile getirilmesin isteniyor… Beyefendiler bunları soranları not alıyorlarmış, tek tek defter tutuyorlarmış! Uzmanların dile getirdiklerini not almayanlar, yapılacak hazırlıkların defterini tutmayanlar; elbette ancak bunları not alır! Hodri meydan! Biz de vatandaşlarımız da notlarımızı aldık, defterimizi tutuyoruz! Zira birlik ve beraberlik çağrımız sizin nezdinizde yine karşılık bulmadı, yine çözümü değil algıyı öncelediniz” dedi.

Haber: Burak Çalışkan  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.