Mahallenin muhtar teyzesi

Mahallenin muhtar teyzesi
Fabrikalar Mahallesi Muhtarı Selma Bilgiç, kadınların gücüne inanarak adaylığını koyduğu muhtarlık mesleğinde iki dönemdir bu görevi başarıyla yürütüyor. Hayalleri olan kadınlara seslenen Bilgiç,

KADINLAR İNANDIĞINDA HER ŞEYİ BAŞARIR 

 8 YILDIR MUHTARLIK GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR 
Yaklaşık 8 yıldır Fabrikalar Mahallesi Muhtarlığı görevinde bulunan evli ce üç çocuk annesi Selma Bilgiç, yaşadığı mahallenin sorun ve taleplerini daha yakından çözüme kavuşturmak amacıyla hayalini kurduğu muhtarlık mesleğini başarıyla yürütüyor. ‘Sen başaramazsın, sen yapamazsın, kadından muhtara mı olur’ söylemlerine adeta kulak tıkayan Bilgiç, kadınların gücünü inandıklarında her şeyi başarabileceği şeklinde yorumluyor. 

SEN BUNU YAPAMAZASIN DELİRE YAPTIM 
Başarıyla yürüttüğü muhtarlık görevinden duyduğu gurur ve onuru dile getiren Bilgiç, “Yaşadığım mahalleye daha iyi hizmet edebilmek amacıyla yıllar önce acaba muhtarlık görevini yapabilir miyim? şeklinde bir düşünce oluşmuştu. Ailemin ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile yani “Sen bunu yapabilirsin, muhtar olabilirsin, seçime gir” tavsiyeleri ile muhtar adayı oldum. İlk muhtarlık seçimlerinde kazanamadım. Birinci seçimi kaybettim. 5 yıl sonra tekrar seçime girdim ve ikinci seçimde kazandım. 2 dönemdir muhtarlık yapıyorum” dedi.

HALKIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUYORUZ 
Mahalle halkının bu durumu güzel karşıladığını belirten Bilgiç, “Bu gibi görevlerde bir bayan muhtarın olmasını ve bu işi yapabileceğimi güzel karşıladılar. Mahallemizde bulunan herkesin güzel desteğini alıyorum. Mahallemizin sorunlarını en iyi şekilde dile getirmek ve sorunları çözmek istiyorum.  Mahalle sakinlerinin genelde yol, su patlakları, kaldırımlar, aydınlatma lambaları gibi sorunları oluyor. Eksiklikleri bize bildiriyorlar biz de belediyeye aktarıyoruz. Daha sonra belediye ile birlikte, ikili çalışma ile sorunları hallediyoruz.”

TELEFONUM 7 GÜN 24 SAAT BOYUNCA AÇIK 
“Cep telefonum 7/24 açık, mahalle sakinlerim de çok iyi biliyor. Telefonumu hiçbir zaman kapatmam. Evraklarımı yanımda taşırım. Eğer insanların işleri varsa muhtarlığa gelemiyorlarsa, ikametgah, nüfus, ne isterlerse hafta içi, hafta sonu hiç fark etmez. Evraklarını da veririm ya da istedikleri bir şey olduğunda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Bayan muhtarlığın bir zorluğu yok. Ben bir zorluğunu görmedim çünkü insanlarımız kadını bayan da demeyim kadını daha güzel karşılıyorlar. Daha bir kibar oluyorlar. Bana karşı incelikleri daha fazla.”

MUHTAR AMCA DİYENLERE MUHTAR TEYZE VAR DİYORUM 
“Kadın muhtarlığın incelikleri daha fazla bana göre. Ben bugüne kadar ters bir tepki görmedim aksine bütün vatandaşlarımız beni görünce biran şaşırıyorlar. Kadınlarımızın yapmak istedikleri bir şey varsa ertelemesinler. Kadınlarımızın akıllarından geçirdiklerini hayata geçirmelerini istiyorum kesinlikle ikinci planda kalmasınlar.”

NE AİLEMİ NE DE GÖREVİNİ İHMAL ETMEDİM 
“Ben 8 senedir muhtarım ama ne ailemi ne de muhtarlık görevimi ihmal ettim, İkisini gayet bir arada en iyi şekilde götürmeye çalıştım.  Ne ailemi ne de muhtarlığımı ihmal ettim. Dışarıdan biri geldiğinde muhtar amcayla görüşmek istiyorlardı ben muhtar amca yok muhtar teyze var diyordum ve çok şaşırıyorlardı.”

KADINLAR SİYASETTE DAHA ETKİN OLMALI 
Bazı vatandaşların kendisini gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyemediğini dile getiren Bilgiç, “Muhtarlığımıza gelen herkes güzel başarı dileklerinde bulunuyor. Kadınların siyasette daha çok yer almalarını ve toplumda daha etkin şekilde bulunmalarını istiyorum. Beni destekleyen desteklemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Telefonum her zaman açık elimden geldiği kadar halkımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum. Çünkü bu sorunları çözüme kavuştururken de hem mesleğimden dolayı hem de bu mahalle de yaşadığımdan dolayı mutlu oluyorum.”

HAYALLERİNİZİ ASLA VE ASLA ERTELEMEYİN 
Halkın teveccüh göstermesi halinde gelecek dönemde yapılması planlan seçimde yeniden aday olmayı düşündüğünü belirten Bilgiç, “Mesleğimi severek ve laikiyle yerine getirmenin çabası içerisindeyim. Kadınlarımız gerçekten de kendilerine güvensinler ve ben bunu başaracağım, ben bunu yapacağım diyerek o hayalini kurduğu şeylere önce kendi içinde inansınlar ve yola çıksınlar. Gerçekten de şunu bir kez daha belirtmek isterim ki ‘Kadınlar inandığında her şeye başarabilir’ dedi. 
Haber: Ahmet Gökdemir 
 


6227509b86891.mahallenin-muhtar-teyzesi2.jpg

6227509bbbb40.mahallenin-muhtar-teyzesi3.jpg

6227509c520b1.mahallenin-muhtar-teyzesi4.jpg

6227509d09b5c.mahallenin-muhtar-teyzesi5.jpg

6227509d835e3.mahallenin-muhtar-teyzesi6.jpg

6227509e55d60.mahallenin-muhtar-teyzesi7.jpg

6227509f121af.mahallenin-muhtar-teyzesi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya