Makina ve Kimya Endüstrisi 58 Memur Alımı Yapacak

Makina ve Kimya Endüstrisi 58 Memur Alımı Yapacak
ÖSYM tarafından KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü’ne lisans, önlisans ve lise mezunu 58 memur alımı yapılacak. MKEK memur alımı başvuruları 20 Aralık’a kadar devam ediyor.

Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğüne kadrolu 58 memur alımı yapılacak. MKEK’ye KPSS 2018/2 merkezi atama kapsamında lisans mezunu 51 kadrolu devlet memuru alımı, önlisans mezunu kadrolu 4 devlet memuru alımı ile lise mezunu 3 devlet memuru alımı yapılacak.

KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda KİT’lerle ilgili hususları da dikkate alarak tercih yapmakta fayda var. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü 58 memur alımı lisans mezunları için avukat, memur, mühendis unvanlarında; önlisans mezunları için memur, tekniker unvanlarında; ortaöğretim mezunları için ise sadece teknisyen unvanında memur alımı olacak.

Hazırladığımız PDF dosyasında MKEK memur alımı kadro, kontenjan detaylarına bakabilir ve hangi ilin hangi unvanda memur kadrosuna alım yaptığını inceleyebilirsiniz. Ayrıca başvuru genel şartlarına aşağıdaki ilan haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS 2018/2 memur atamasında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü kadroları için tercih yapacak adayların belirtilen istisnalar hariç olmak üzere üç yıllık hizmet süresini tamamlamadıkça yerleştirme işlemlerine katılamayacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

KİT’lerle ilgili açıklama ve uyarı! (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu MKEK Genel Müdürlüğü’nü de kapsamaktadır.)

1 Ocak 2019 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz.

Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz.

MKEK Özel Hüküm! Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait işyerleri tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer almakta olup, büyük ölçüde parlayıcı-patlayıcı üretim yapılmakta ve bazı dönemlerde vardiyalı çalışma sistemi uygulanmaktadır.

Bu nedenle, “7314” nitelik kodunun yer aldığı Kurum taşra teşkilatına ait Mühendis, Tekniker ve Teknisyen pozisyonlarını tercih edecek adayların İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği kapsamındaki tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde ve vardiyalı olarak çalışmaya engel teşkil edecek bir durumunun bulunmaması gerekmektedir.

Ayrıca Kurumun Ankara ili taşra teşkilatına ait Teknisyen pozisyonlarında istihdam edilecek personel, MKE Hurda İşletmesi Müdürlüğünde hurda sevk ve tesellüm personeli olarak görev yapacaktır. Ülkemiz genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan hurdaların değerlendirilmesi, açık arazide hurda malzemelerin ayrıştırılması konularında görev yapacak olan söz konusu personelin Türkiye genelinde saha çalışmasına engel teşkil etmeyecek, açık arazide çalışabilecek, yurt genelinde seyahate engeli olmayan niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Kaynak: Mymemur.com


mke-1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.