Mert Kaya’ya bozlak ödülü 

Mert Kaya’ya bozlak ödülü 
Müzisyenlik camiasında kişiliğiyle sevilen, yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin takdirini toplayan Kırıkkaleli genç ses sanatçısı Mert Kaya, anlamlı bir ödüle hak kazandı.

HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR 
Kırıkkale’de seslendirdiği türkülerle adını duyurmayı başaran ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bozlak kültürünün yaşatılmasına sahip çıkan genç isim Mert Kaya, anlamlı bir ödülü hanesine yazdırdı. Son dönemde sosyal medya sayfalarında ‘Yaşım Kırk Beş Olmuş’ şarkısıyla yükseliş gösteren genç ses sanatçısı Kaya, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın yolundan gittiğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. 

KAYA: “BU GURUR HEPİMİZİN”
Müzisyen Mert Kaya, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Bozlak Genç Halk Müzisyeni” ödülüne layık görüldü.  Ödül töreni gecesinde Neşet Ertaş’a ait neredesin sen türküsünü seslendiren Mert Kaya’ya törende sunuculuk yapan şarkıcı Tuğba Özay’da eşlik etti. Salonda alkışlar ve tebrikler genç müzisyen Mert Kaya için geldi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu gurur hepimizin emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum siz değerli dostlarımıza Tuğba Özay hanıma teşekkür ederim iyi ki varsınız” dedi.

TÜRKÜLERİYLE GÖNÜLLERE DOKUNUYOR 
Aslen Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Çiftlik köyü nüfusuna kayıtlı olan 19 yaşındaki Kaya, henüz 7 yaşındayken bağlama çalmaya başladı. Kırıkkale’de Güzel Sanatlar Lisesi’nde mezun olan Kaya, eğitim hayatına konservatuarı da katmanın hedefinde. Şuanda Türkiye’nin dört bir yerinde konserlere imza atan Kaya, Ankara’da eğlence ve türkü mekanlarında söyledikleri türkülerle vatandaşın gönlüne dokunuyor. 

BAHADIR KAYA: “OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”
İç Anadolu Bölgesi’nde bozkır olarak bilinen bu bölgede türkülerin büyük önem arz ettiğini ifade eden ses sanatçısının babası Bahadır Kaya, oğlunun bu geleneği yaşatmak ve kültüre sahip çıkmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Kaya’nın genç yaşına rağmen sayısız başarılara imza attığını ifade eden baba Kaya, “İnşallah daha güzel başarılara imza atacaktır. Ben inanıyorum ki merhum Neşet Ertaş’ın yolunda bıraktığı mirasa en iyi şekilde sahip çıkacaktır” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.